To je to što me zanima!

Argentinci provocirali Engleze: Fifa je već pokrenula postupak

Predsjednik disciplinskog odbora Fife pokrenuo je postupak protiv Argentine zbog kršenja propisa. Argentinci su političkom porukom uoči SP-a provocirali Engleze...
Vidi originalni članak

Argentina je uoči SP-a odigrala pripremnu utakmicu protiv Slovenije u La Plati. Argentinski igrači pred više od 50.000 domaćih navijača na teren su izašli s transparentom "Falklandski otoci su argentinski".

Bila je to strelica s potpisom političke provokacije usmjerena prema Englezima. Falklandski otoci ili Malvini, kako ih zovu Argentinci, u sastavu su Velike Britanije od 1833. godine. Zbog Malvina su Argentina i Velika Britanija zaratile 1982. godine. Argentinci su tada zauzeli Malvine, ali Britanci su dobili rat i preuzeli suverenitet nad njima.

Fifa je posebno osjetljiva na političke poruke pa je protiv Argentine pokrenula disciplinski postupak zbog kršenja dva propisa Međunarodne nogometne organizacije.

- Predsjednik disciplinskog odbora Fife pokrenuo je postupak protiv Argentine zbog kršenja propisa. Argentinski savez imat će šansu objasniti što se dogodilo i priložiti materijal koji bi im mogao ići u korist - objavila je Fifa.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • fumarci 14.06.2014.

    Pa imaju pravo to je njihova zemlja. Fifa je stvarno odvratna institucija

  • strmi007 14.06.2014.

    u šta se oni upleću

  • No.1 14.06.2014.

    Neka se FIFA više bavi nogometom ,a manje politikom. Uz svu korupciju i kriminal koja vlada u FIF-i oni se brinu za jedan trasparent protiv kolonnijalizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare