To je to što me zanima!

Argentinci uzeli Fifine nagrade! Messi najbolji igrač, Martinez najbolji golman, Scaloni trener

Argentina je najnogometnija zemlja na svijetu, barem je tako odlučila Fifa. Imaju ne samo najboljeg igrača i golmana svijeta, već su tome pridodali i trenera te navijače
Vidi originalni članak

Nije tu bilo previše mjesta za druge, svjetski prvaci izdominirali su i na dodjeli Fifine "The Best" nagrade!

VELIKI USPJEH Luka Modrić u Fifinoj momčadi godine, Gvardiol ipak izostao

Najbolji nogometaš svijeta je Lionel Messi (35) koji je osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom u Kataru, a nagradu za najboljeg golmana dobio je njegov sunarodnjak Emiliano Martinez (30). Što se tiče najboljih trenera najbolji je bio izbornik argentinske nogometne reprezentacija Lionel Scaloni (44), a najbolji navijači su oni - argentinski. 

U konkurenciji za igrača godine bili su još Francuzi Kylian Mbappe (24) iz Paris Saint Germaina te Karim Benzema (34) iz Real Madrida, dok su u natjecanju za najboljeg golmana bili marokanski golman Yassine Bounou (31) iz Seville, te Belgijac Thibaut Courtois (30) iz madridskog Reala. Nagradu za najbolji gol sezone, odnosno 'Ferenc Puškaš' nagradu odnio je poljski paranogometaš.

MARCIN OLEKSY VIDEO Poljski paranogometaš osvojio 'Puškaša': Maestralno na štakama zabio škaricama

U konkurenciji trenera bili su još Pep Guardiola (52) iz Manchester Cityja te Carlo Ancelotti (63) iz Real Madrida. U ženskoj je konkurenciji najbolja golmanica bila Mary Earps (29), golmanica engleske reprezentacije i Manchester Uniteda, a najbolja trenerica je prema Fifi izbornica Engleske Sarina Wiegman (53).

Nagradu za fair play potez godine dobio je Luca Lochoshvili (24) koji je spasio život protivničkom igraču.

Najbolja ekipa godine je Christiane Endler (31) koja brani za Lyon, ispred nje su Lucy Bronze (31) iz Barcelone te njena suigračica Mapi Leon (27), Leah Williamson (25) koja igra za Arsenal te obrambena igračica Lyona Wendie Renard (32). U vezi su Alexia Putellas (29) iz Barcelone i njezina suigračica Keira Walsh (25), Lena Oberdorf (21) iz Wolfsburga. Ispred njih su još Alex Morgan (33) koja igra za San Diego, Chelseajeva Sam Kerr (29) i Beth Mead (27) iz Arsenala. A nogometašicom godine proglašena je ponovno Alexia Putellas.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Puno volim Hrvatsku 28.02.2023.

    Martinez najbolji golman, dojde mi da se ranim. Kristina Mandarina i Nives skupa, ne primaju toliko ko on.

  • Moriento Fernandes 28.02.2023.

    Dalic bojkotiro ovu lakrdiju od glasanja,bravo Dalicu😎😎🇭🇷👍

  • landoflunatics 28.02.2023.

    Koje čudo

Komentiraj...
Vidi sve komentare