To je to što me zanima!

Armstrongu oduzeli sve titule: 'Zaslužio je da ga se zaboravi'

Međunarodna biciklistička federacija danas je uvažila odluku Američke antidopinške agencije o oduzimanju 7 naslova s Tour de Francea biciklistu Lanceu Armstrongu
Vidi originalni članak

Za ovakve nema mjesta u biciklizmu, rekao je Pat McQuaid, predsjednik Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koja je uvažila odluku Američke antidopinške agencije (USADA) o oduzimanju svih titula s Tour de Francea koje je Lance Armstrong osvojio.

- Lance je zaslužio da ga se zaboravi u biciklističkom svijetu. Žao mi je što nismo odmah sve otkrili i izbacili ih iz biciklizma - dodao je McQuaid.

Slavni biciklist ostao je bez svih sedam naslova osvojenih od 1998., a doživotno su mu zabranjeni daljnji nastupi. Američki se biciklist nije htio suočiti s optužbama za doping na sudu što je išlo u prilog dopinškoj agenciji te produbilo sumnju u odgovornost sportaša. 

- Postoji točka u životu svakog čovjeka kada mora reći: "dosta je dosta". Za mene je sada to vrijeme došlo. Nosio sam se s tvrdnjama i optužbama da sam varao i imao nepoštenu prednost u osvajanju svojih sedam naslova na Tour de Franceu od 1999. Posljedice su se počele odražavati na moju obitelj, na moj posao za našu fondaciju i na mene, što me dovodi do ovoga gdje sam sada. A sada sam gotov s ovom gluposti - rekao je Armstrong nakon što je odustao od borbe za svoju nevinost.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • justicia 23.10.2012.

    I nas plivac Marko Strahija je pao na antidoping testu, bio suspendiran a ispostavilo se da je imao karcinom. A koliko znam i Lance je imao karcinom testisa..

  • JoelDrake 23.10.2012.

    čovjek je pobjedio rak tako da je izašao kao najveći pobjednik u utrci života, LIVESTRONG!

  • mangart 23.10.2012.

    armstrong je legenda biciklizma, to znam i ja koji ne pratim taj sport. isto tako znam da svi od 1-og do 100-tog mjesta koriste doping. a onaj 101-i ni sa dopingom ne bi bio blizu armstrongu, tako da mi to nema puno smisla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare