To je to što me zanima!

Arrivederci Ancelotti? Još jedan ružan poraz Milana

Iako u momčadi imaju Ševčenka i Ronaldinha, a i Kaka se oporavio od ozljede, Milanu nikako ne ide. Genoa je bila bolja 2-0, Ancelottiju nije lako...
Vidi originalni članak

Izgubi li Milan od Genoe, Carlo Ancelotti više neće biti trener Milana, tvrdili su talijanski mediji cijeli tjedan uoči vikenda kada je u Seriji A na rasporedu bilo drugo kolo. Navodno su već i obavljeni prvi razgovori s potencijalnim nasljednicima.
- Želje Milana su njihovi bivši igrači, Van Basten i Rijkaard, a ozbiljan kandidat je i trener Rome Luciano Spaletti - najavljivali su gotovo svi mediji na Apeninima.
Carlo Ancelotti je izgubio od Genoe, njegov Milan nije uspio zabiti, i ubrzo će biti poznato koliko istine ima u svim tim pričama. Nakon očajne prošle sezone na San Siru nisu dirali Ancelottija. Dali su mu novu šansu, momčad pojačali Ronaldinhom, Ševčenkom, Zambrottom, Flaminijem, Senderosom... Dva kola duboko u novoj sezoni, takav Milan je i dalje na nuli, bez iti jednog boda!
Genoa je pred svojim navijačima povela u 30. minuti. Nabacivanje s desne strane pronašlo je Diega Milita, koji je dao za Scullija, a ovaj loptu poslao u kut Abbiatijeva gola. Stvari se nisu dobro razvijale i Ancelotti je na odmoru u svlačionici ostavio umornog Ronaldinha i očajnog Ševčenka. Ušli su Seedorf i Borriello, no bitnih promjena u situaciji na travnjaku nije bilo.
I dalje je Genoa imala bolje šanse, pa je Zambrotta u 69. minuti morao spašavati s crte. Žuti karton Kaki zbog simulacije faula u šesnaestercu donio je ekskalaciju nervoze u Milanovoj momčadi, nakon čega više nije bilo povratka. Za kraj, 'djedica' Maldini je u svom kaznenom prostoru srušio Milita, a igrač utakmice je sam uzeo loptu i zabio za konačnih 2-0, koji bi mogli značiti Ancelottijev kraj...
U uzavreloj atmosferi u Napulju, domaći je Napoli golovima Hamšika i Maggia preokrenuo vodstvo Fiorentine. Adrian Mutu je zabio pred kraj poluvremena, no nije bilo dovoljno. Lazio je na svom travnjaku golovima Zaratea i Pandeva slavio protiv Sampdorije i Rimljani nakon dva kola imaju svih šest bodova uz gol-razliku 6-2. Stopostotan učinak ima i Atalanta, koja je nakon Siene na startu pobijedila i Bolognu u gostima. Gol Guarantea iz 9. minute osigurao im je sva tri boda. Lecce je pobijedio Chiveo 2-0, a istim je rezultatom od Cagliarija bila bolja Siena. Jedini remi u ovom kolu je onaj Reggine i Torina.

SERIA A, 2. KOLO
BOLOGNA - ATALANTA 0-1 (Guarente 9)
GENOA - MILAN 2-0 (Sculli 30, Milito 90+1 - 11m)
LAZIO - SAMPDORIA 2-0 (Zarate 7, Pandev 72)
LECCE - CHIEVO 2-0 (Caserta 47, Castillo 83)
NAPOLI - FIORENTINA 2-1 (Hamšik 48, Maggio 70 / Mutu 40)
REGGINA - TORINO 1-1 (Loreto 43 - ag / Amoruso 13)
SIENA - CAGLIARI 2-0 (Calaio 10, Ghezzal 90+5)
JUVENTUS - UDINESE 1-0 (Amauri 67)

TABLICA:
Lazio 6, Atalanta 6, Torino 4, Inter 4, Juventus 4, Udinese 3, Siena 3, Genoa 3, Palermo 3, Catania 3, Bologna 3, Lecce 3, Chievo 3, Fiorentina 1, Reggina 1, Roma 1, Sampdoria 1, Milan 0, Cagliari 0.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kidrock 14.09.2008.

    opet me milan sjebo...

  • motorna pila 14.09.2008.

    Nikad više na Serie A u kladionici! :(

  • dusansk 14.09.2008.

    ako dodje Rajkard, Ronaldinjo može opet tražit novi klub...jbg...

Komentiraj...
Vidi sve komentare