To je to što me zanima!

Arsene Wenger zadovoljan, Spalletti osuđuje suca

Zaslužili smo puno više od poraza na Old Traffordu. Pogotovo ako se u obzir uzme pogreška glavnog suca, rekao je trener Rome
Vidi originalni članak

Arsene Wenger može zadovoljno trljati ruke na početku nove sezone. Arsenal igra fantastično, a protiv Slavije 'topnici' su upisali već devetu uzastopnu pobjedu. Bio je to ujedno prvi poraz praškog kluba od jednog engleske momčadi uopće.
- Naš plan je bio od početka nametnuti jak ritam i što prije zabiti gol. Nije išlo. Bili smo nadmoćni, no kada ne zabiješ gol postaješ nervozan i osjetljiv na kontranapade protivnika. Mi smo, međutim, ostali mirni do kraja, zabili gol i zasluženo slavili - prokomentirao je pobjedu svoje momčadi Arsene Wenger.
Puno razloga za zadovoljstvo imao je i njegov kolega iz Manchester Uniteda nakon trijumfa nad Romom. Sir Alex Ferguson posebno je pohvalio pošten sportski pristup igrača obiju momčadi.
- Šteta što je Cristiano dobio lakat u lice. Vjerujem da nije bilo namjerno, jer utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi i uz fer igru - izjavio je Ferguson.
- Roma je igrala stvarno dobro i vjerojatno bi pošteniji rezultat bio neriješeno - dodao je strijelac pobjedničkog gola Wayne Rooney, a s tom konstatacijom slaže se i trener Rimljana Luciano Spalletti.
- Odigrali smo stvarno dobro protiv jakog Manchestera i zaslužili puno više od poraza. Pogotovo ako se u obzir uzme pogreška suca koji nije dosudio kazneni udarac nakon prekršaja Carricka nad Mancinijem. U tom trenutku rezultat je bio 0-0 i tko zna kako bi utakmica završila da smo tada zabili s bijele točke.
Najveću senzaciju kreirali su Glasgow Rangersi visokom pobjedom (3-0) nad favoriziranim Lyonom u gostima.
- Namjeravali smo popraviti igru u gostima, no niti u najluđim snovima nismo očekivali uvjerljivu gostujuću pobjedu nad Lyonom. Ovo je sigurno jedna od najboljih utakmica Rangersa tijekom proteklih nekoliko godina - euforičan je nakon utakmice bio trener Rangersa Walter Smith.
Glavni strateg Barcelone, Frank Rijkaard po običaju se, pak, nije razbacivao bombastičnim izjavama. Pobjeda njegove Barce u Stuttgarta bila je očekivana.
- Samo tri boda su bitna. Žao mi je što smo zbog ozljeda ostali bez dva igrača. Kod Puyola stanje nije alarmantno, ali Marquez će morati obaviti dodatne pretrage - rekao je Rijkaard.
- U pojedinim trenucima previše smo se oslanjali na pojedinačnu kvalitetu i forsirali individualna riješenja umjesto timske igre. Naš problem je što imamo jako puno fantastičnih nogometaša koji ponekad misle da je dovoljno samo istrčati na teren. Posebno bih pohvalio Iniestu, Abidala u obrani i Ronaldinha koji je još jednom odigrao važnu ulogu. Sretan sam zbog njega - zaključio je Nizozemac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare