To je to što me zanima!

Artur Boruc: Jednog dana ćemo slomiti te Nijemce!

Poljski igrači u nedjelju će na svom Euro-debiju pokušati prvi put pobijediti moćnog susjeda Njemačku, koji su ih porazili prije dvije godine
Vidi originalni članak

Taj 14. lipnja 2006. duboko se urezao u sjećanje poljskoga golmana Artura Boruca. Neuville je zabio pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi i Njemačku tako odveo u drugi krug SP-a, a Poljsku prijevremeno poslao doma. Poljaci su travnjak napustili u suzama zaklevši se zajednički da će jednog dana slomiti te Nijemce.
- Da, jako sam plakao tog dana i ne sramim se svojih suza. Sebi smo dali obećanje i ne vidim zašto ga ne bismo ostvarili već ovu nedjelju u Klagenfurtu - rekao je Boruc uoči dvoboja s protivnikom kojeg još nikad nisu uspjeli pobijediti.
Poljske je nogometaše nakon poraza u Dortmundu tiješio Lukas Podolski, Poljak koji će u nedjelju braniti boje njemačke reprezentacije.
- Jednom kad krene utakmica, zaboravit ću na svoje poljske korijene. Bitna je samo pobjeda - uvjerava njemačke medije Podolski.
Upravo je napadač Bayerna najveća dvojba izbornika “elfa” uoči sraza s Poljacima - uvrstiti ga u napad uz Klosea ili u vezni red. L6w je bliži drugoj opciji.

NJEMAČKA - Lehmann - Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen, - Fritz, Frings, Ballack, Podolski - Klose, Gomez

POLJSKA - Boruc - Wasilewski, Bak, Zewlakow, Wawrzyniak - Lobodzinski, Lewansowski. Dudka, Krzynowek - Zurawski,  Smolarek

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare