To je to što me zanima!

As: Kovačić je osvojio Zidanea i sve češće će biti u prvih 11

Rad i karakter Matea Kovačića prepoznao je novi trener Reala Zinedine Zidane, a to bi se uskoro moglo vidjeti i na minutama koje će mu legendarni Zizou pružiti na terenu
Vidi originalni članak

Ako je suditi po posljednjim utakmicama, Matea Kovačića čekaju lijepi sportski dani u velikom Real Madridu. Španjolski mediji nakon utakmice s Romom hvale mladog hrvatskog veznjaka, a As mu je posvetio analizu u kojoj najavljuje kako bi u idućim utakmicama trebao dobivati sve više minuta u Zidaneovoj momčadi. Mateo je očito osvojio legendarnog Francuza.

'Kovačić je zaradio povjerenje Zidanea u posljednjim utakmicama. Ne buni se što je u sjeni, a Hrvat je postao i važan dio momčadi u posljednje tri utakmice. Brojke od dolaska Zidanea to pokazuju. U prve četiri Zizouove utakmice igrao je samo 25 minuta, što zbog crvenog kartona u zadnjoj Benitezovoj utakmici, što zbog trenerove procjene.

Od tada se sve promijenilo. Zidane je iznenadio kada ga je protiv Granade uveo u 78. minuti umjesto Isca pri rezultatu 1-1, a Mateo je samo šest minuta kasnije nakon trka dao Modriću za pobjednički gol. Nagrada je bila prilika od prve minute Athletica. I opet je iskoristio šansu i u 71 minuti bio drugi po broju točnih dodavanja (67), jedino ih je Kroos imao više, ali i igrao je cijeli susret', piše As te nastavlja:

'Protiv Rome se vratio na klupu, ali ušao je umjesto Isca u 63. minuti pri vodstvu 1-0, sa ciljem da zadrži loptu i prednost u sredini terena. I ispunio je zadatak - 27 od 29 dodavanja bila su mu točna, kad god je imao loptu u nogama, izabrao je dobro rješenje.

Ima samo 21 godinu, brzo se prilagođava Realu na i izvan terena, a nakon utakmice s Bilbaom iznenadio je novinare kako dobro govori jezik. Sve to ne prolazi nezamijećeno kod Zidanea pa bi novu nagradu trebao dobiti u nedjelju kada će se naći u početnoj postavi protiv Malage. Zidane želi dozirati Jamesa, a Hrvat je idealan da ga zamijeni', završava As.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zvona1111 19.02.2016.

    mene zanima samo kako su svi vidjeli igru Jamesa protiv Rome,imao sam osjecaj da taj igrac ne postoji ni u fazi napada ni u fazi obrane a Kova je pokazao puno odlicnih stvari u svojih 20 ak minuta tako da Zidane vidi sve i postepeno ga priprema za startera jer to i zasluzuje!

  • LampardBlue 19.02.2016.

    Kova ce 2,3 godine imati takvu minutazu,ajmo realno sagledat kad se Bale vrati James i Isco ce se rotirat a kova ce skupljat mrvice.

  • Redovan 19.02.2016.

    U realu se vidi da ima htijenja, dok je u interu demotiviran, kao polumrtva macka (moj dojam)...

Komentiraj...
Vidi sve komentare