To je to što me zanima!

Asafa Powell pobijedio na 100 metara u Rietiju

Asafa Powell bez problema je pobijedio u finalnoj utrci na 100 metara u talijanskom Rietiju, ali svjetski rekord Usanina Bolta ostao je neokrznut
Vidi originalni članak

Upravo u Rietiju, prije točno godinu dana, tada 24-godišnji Jamajčanin otrčao je tadašnji najbolji rezultat svih vremena (9.74). Svjetski je rekord skinuo u kvalifikacijama za finale, usporivši u finišu slično kao Bolt u Pekingu. U finalu te utrke trčao je 9.78.
Svjetski rekord Powell je najavio i za nedjelju, ali nije uspio u svom naumu. U finalu je trčao 9.82, što je čak bilo i sporije od njegovog vremena u polufinalu u kojem je ostvario vrijeme 9.77. Zanimljivo da prvi start finala stotke nije bio ispravan, jer je prije pucnja krenuo upravo – Powell.
Drugo mjesto u utrci na 100 metara osvojio je još jedan Jamajčanin, Michael Frater s vremenom 9.98, dok je treći bio francuski sprinter Ronald Pognon s rezultatom 10.10.
Powellov sunarodnjak Usain Bolt, koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu s vremenom 9.69 postavio aktualni svjetski rekord, u Rietiju nije nastupio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare