To je to što me zanima!

Aston Villa je pred prodajom: Kinezi nude 127 milijuna eura

Strani kapital u Europskom nogometu nije nova stvar, a sada se čini da je još jedan klub meta stranih grupacija. Aston Villa, prvak Europe iz 1982., mogla bi od iduće sezone prijeći u kinesko vlasništvo
Vidi originalni članak

Iza Aston Ville je jedna od najgorih sezona u povijesti kluba. Sa samo 17 bodova na kontu, Villa je siguran drugoligaš već neko vrijeme, i prvi put nakon sezone 1989/90. klub neće nastupati u najelitnijem razredu engleskog nogometa. Navijači su duže vrijeme nezadovoljni vlasnikom Randyjem Lernerom koji pokušava prodati klub od početka godine, a sada je čini se pronašao kupce.

Kineska grupacija planira za 100 milijuna funti (oko 127 milijuna eura) otkupiti klub od američkog biznismena koji je ujedno i vlasnik NFL franšize - Cleveland Brownsa. Lerner je klub preuzeo 2006. godine i pritom obećavao navijačima Europu i velike stvari, no sada je digao ruke od kluba. Iako je vlasnik, na tribinama se ne pojavljuje cijelu godinu pokušavajući izbjeći navijače. Prije nego što su ove subote odigrali neriješeno s Newcastleom klub je nanizao čak 11 poraza i navijači su s razlogom bijesni na stanje u klubu i Amerikanca.

Ovaj vikend izrazili su nezadovoljstvo kada su u 74. minuti u teren ubacili lopte za plažu, obilježavajući tako svoju godinu osnutka - davnu 1874. 

Privremeni trener Eric Black pokušao je smiriti navijače te ohrabriti momčad pred iduću sezonu.

- Podrška naših navijača bila je sjajna. Mislim da su vidjeli da se igrači trude i zato su stali uz njih. Hvala im na tome - dodao je Black.

Klub iz Midlandsa proživljava najteže dane u svojoj povijesti u kojoj imaju i naslov prvaka Europe iz 1982, i ako ga preuzmu Kinezi pokušati će se ekspresno vratiti u Premiership već iduće sezone.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • strmi007 09.05.2016.

    očekivano!

  • Kringe 09.05.2016.

    Uvijek mi je Aston Villa bila draga u Engleskoj . Prije 8-9 godina su bili odlicni kad ih vodio O Neill , a u momcadi Mellberg , Barry , Petrov , Cahill , klinci talentirani Young i Agbonlahor . Nadam se da se vracaju odma iduce sezone u Premiership.

Komentiraj...
Vidi sve komentare