To je to što me zanima!

Atletico Madrid i Villarreal osigurali prolaz drugi krug

Nogometaši Atletica iz Madrida bili su bolji FC Kopenhagena 2-0, Villarreal je pobijedio Elfsborg 2-0, a Everton je porazio Zenit 1-0
Vidi originalni članak

Nogometaši prvoplasiranog Evertona u skupini A pobijedili su ruski Zenit iz Sankt Peterburga 1-0, a strijelac je bio Australac Tim Cahil u 85. minuti. Nürnberg je preokrenuo rezultat protiv nizozemskog AZ Alkmaara i slavio 2-1. Bivši igrač Varteksa Leon Benko igrao je od početka za njemački klub, ali ga je u 38. minuti zamijenio slovački napadač Mintal. Poveli su Nizozemci Zeeuwim golom. Rezultat se nije mijenjao do sedam minuta prije kraja kad izjednačuje upravo Mintal. Dvije minute kasnije je opet Mintal zabio i donio pobjedu Nijemcima. 
Lideri B skupine ostvarili su identične 2-0 pobjede kojima su potvrdili prolazak u nastavak natjecanja. Atletico iz Madrida je rutinski odradio svoj posao u Kopenhagenu. Po jedan gol su Španjolci zabili u svakom poluvremenu. Portugalac Simao Sabrosa bio je precizan u 21. minuti, a mladi Argentinac Sergio Agüero zapečatio je sudbinu Danaca. U drugom susretu su nogometaši grčkog Panathinaikosa svladali su Lokomotiv iz Moskve, a dvostruki strijelac bio je Salpingidis (70.', 74.'). Cijeli susret je branio hrvatski golman Mario Galinović. Šerić je susret odgledao s klupe.
U skupini C je grčki AEK slavio na gostovanju kod slovačke Mlade iz Boleslava 1-0, a gol odluke postigao je Nsaliwa (46.')
Villarreal je u drugom susretu ove skupine pobijedio Elfsborg 2-0 i osigurao prolaz u drugi krug Kupa Uefe nakon tri odigrana susreta. Španjolce je u vodstvo doveo Danac Jan Dahl Tomasson već u drugoj minuti. Isti je igrač strijelac u 51. minuti. Danac se mogao proslaviti i postići "hat trick" u večerašnjoj utakmici, ali je promašio penal desetak minuta prije kraja.
U Dinamovoj skupini D je Basel svladao norveški Brann 1-0 golom Carlitosa. Dinamo je izgubio od prvoplasiranog HSV-a 2-0. Njemački klub je ovom pobjedom osigurao plasman u daljnje natjecanje. U četvtrak se igraju utakmice u skupinama E, F, G i H Lige Uefe.  

REZULTATI
SKUPINA A: Everton - Zenit Sankt Peterburg 1-0, Nürnberg - AZ Alkmaar 2-1
Tablica: 1.Everton 9, 2. Zenit 5, 3. AZ Alkmaar 4, 4. Nürnberg 4, 5. Larissa 0

SKUPINA B:
FC Copenhagen - Atletico Madrid 0-2, Panathinaikos - Lokomotiv Mokva 2-0
Tablica: 1. Panathinaikos 9, 2. Atletico 7, 3. Kopenhagen 3, 4. Lokomotiv Moskva 2, 5. Aberdeen 1 

SKUPINA C:
Mlada Boleslav - AEK Atena 0-1, Villarreal - Elfsborg 2-0
Tablica: 1. Villarreal 7, 2. Fiorentina 5, 3. AEK 5, 4. Mlada Boleslav 3, 5. Elfsborg 1 

SKUPINA D: Basel - Brann 1-0, Dinamo - HSV 0-2
Tablica: HSV 9, 2. Basel 7, 3. Brann 4, 4. Dinamo 1, Rennes 1


  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare