To je to što me zanima!

ATP i WTA: Čilić deveti, Mikica je izjednačila renking karijere

Nakon važnog turnira u Indian Wellsu, došle su nove ATP i WTA liste. Tenisači nemaju razloga za veliko veselje, dok su tenisačice prošle nešto bolje na novoj ljestvici
Vidi originalni članak

Prvi reket hrvatskog tenisa Marin Čilić (28) je nakon lošeg nastupa na ATP turniru u Indian Wellsu nazadovao na ATP ljestvici. Čilić je tako sa sedmog pao na deveto mjesto. Ivo Karlović (38) zadržao je 21. mjesto, dok je Borna Ćorić (20) pao za tri mjesta i drži 62. poziciju.

Najvažniju promjenu u muškoj konkurenciji napravio je Švicarac Roger Federer (35). Nakon što je u finalu Indian Wellsa pobijedio sunarodnjaka Stana Wawrinku, 'doktor tenisa' popeo se s desetog na sedmo mjesto. Britanac Andy Murray (29) povećao je prednost ispred Novaka Đokovića (29), a prednost će se povećati još više nakon turnira u Miamiju, na kojem niti jedan od njih neće nastupiti zbog ozljeda.

Na WTA listi najbolja Hrvatica je Mirjana Lučić-Baroni (35) koja se nalazi na 29. mjestu. Ana Konjuh (19) je napredovala za dva mjesta pa tako sada drži 31. poziciju. Nije dobro prošla Donna Vekić (20), koja je sa 86. pala na 88. mjesto.

Na vrh WTA liste vratila se Njemica Angelique Kerber (29), koja je poziciju preuzela od Serene Williams (35). Podsjetimo se, Amerikanka u Indian Wellsu nije nastupila zbog ozljede pa je tako pala na drugo mjesto. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mata_rossonero 20.03.2017.

    prevara se idalje drzi u top 10

Komentiraj...
Vidi sve komentare