To je to što me zanima!

ATP: Ivi Karloviću najbolji renking prije rođendana

Najviši igrač na Touru je tri dana prije 29. rođendana došao do najboljeg plasmana u karijeri. Od ovog ponedjeljka je 21. tenisač svijeta
Vidi originalni članak

Karloviću je renking karijere donijelo polufinale turnira u Rotterdamu. Osim najboljeg plasmana u karijeri, Ivo je došao i do titule prvog hrvatskog reketa. Skočio je za dvije pozicije i na rubu je ulaska u Top 20, a Ivan Ljubičić istodobno nastavlja svoj pad. "Karlo" ima ravno 150 bodova više od "Ljube", koji je 25. igrač svijeta. Razdvajaju ih četiri mjesta na ljestvici...
Osim Karlovića i Ančića, svi su ostali zabilježili lagani pad. Ljubičić je pao za dva mjesta, a Marin Čilić za šest. Mladi Međugorac ovoga je tjedna 45. tenisač svijeta. Mario Ančić je 92., baš kao i prošloga tjedna, a Roko Karanušić se "spustio" za četiri mjesta i sada je 105. Prije tjedan dana je bio 101., što je njegov renking karijere. Šesti hrvatski tenisač je Ivan Dodig, 296. na ATP listi.
Prvo mjesto i dalje čvrsto drži Roger Federer, prati ga Rafa Nadal, nakon kojega je Novak Đoković. I onda je velika bodovna rupa, pa na četvrtome mjestu stiže David Ferrer. Na toj poziciji zamijenio je sada petog Davidenka i također došao do plasmana života. Pobjedom na turniru u Buenos Airesu David Nalbandian se vratio u Top 10, na osmo mjesto, a među elitom je opet i Čeh Tomaš Berdych.
Iz društva najboljih deset ispali su Mihail Južnji, koji je pao za tri pozicije i sada je 11., i Andy Murray, koji je 12., dva mjesta slabiji nego prije tjedan dana.

ATP ULAZNA LJESTVICA, POREDAK

1. Roger Federer (Švi)
2. Rafael Nadal (Špa)
3. Novak Đoković (Srb)
4. David Ferrer (Špa)
5. Nikolaj Davidenko (Rus)
6. Andy Roddick (SAD)
7. Richard Gasquet (Fra)
8. David Nalbandian (Arg)
9. James Blake (SAD)
10. Tomaš Berdych (Češ)


21. Ivo Karlović (Hrv)
25. Ivan Ljubičić (Hrv)
45. Marin Čilić (Hrv)
92. Mario Ančić (Hrv)
105. Roko Karanušić (Hrv)
296. Ivan Dodig (Hrv)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare