To je to što me zanima!

ATP Monte Carlo: Ivan Ljubičić deklasirao Tomaša Berdycha

Samo je 81 minutu na terenu protiv Tomaša Berdycha, petog nositelja i sedmog tenisača svijeta, proveo Ivan Ljubičić u osmini finala ATP turnira u Monte Carlu...
Vidi originalni članak

Slavio je 32-godišnji hrvatski tenisač uvjerljivu 6-4, 6-2 pobjedu i osigurao četvrtfinale u kojem čeka pobjednika dvoboja između prvog nositelja Rafaela Nadala i Francuza Richarda Gasqueta.

Odigrao je hrvatski veteran svoj idealan meč. Malo je griješio, a prilike koje je dobivao koristio je savršeno. Čehu je tako uzeo servis u trima od četiriju prilika za break. Prvi put obrat se dogodio u vitalnom trenutku prvog seta, u devetom gemu, nakon čega je Ljubičić uspješno odservirao za 1-0 vodstvo.

Berdycha, lanjskog polufinalista Roland Garrosa, Ljubičić je ponovno breaknuo u četvrtom gemu drugog seta iskoristivši prvu od dvije break-lopte, da bi istu stvar ponovio u osmom gemu, pri svom 5-2 vodstvu iskoristivši ponovno prvu priliku, pri 30-40 rezultatu na Berdychovu servisu.

Bio je to Ljubičiću treći trijumf u petom ogledu protiv Berdycha. Posljednji je put Čeha nadigrao prije šest punih godina u Indian Wellsu. Također, 40. je tenisaču svijeta ovo prva pobjeda nad igračem iz Topa 10 u 2011. godini.

Nakon što je u petom gemu drugog seta odservirao za 4-1, Ljubičić je zatražio pomoć masera žaleći se na bol u ramenu. Nakon intervencije tri je preostala seta, pogotovo posljednja dva koja je i dobio, odradio bez ikakvih problema.

ATP Monte Carlo, 3. kolo:

Ljubičić – Berdych (5) 6-4, 6-2

Ferrer (4) – Raonic 6-1, 6-3

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dobravoljajenajbolja 14.04.2011.

    Obistinjuju se moje prognoze. Ljubo je ponovo u formi. Na redu je Nadal.

  • user_44170 14.04.2011.

    ljubo protiv nadala samo jako i precizno...mislim to ti je nepogrješiva taktika oštro i po linijama i nema rafa sanse

  • joker92 14.04.2011.

    svaka cast..

Komentiraj...
Vidi sve komentare