To je to što me zanima!

Atraktivna Splićanka borila se u Bellatoru, a suci su je oštetili

U ovaj za žene ne baš najprirodniji sport, ali koji je u krvi njezine obitelji, ušla je s deset godina u splitskom Mornaru, a s trenutnih 27 naosvajala se brojnih medalja
Vidi originalni članak

Je li to moguće pitala se Helena Jurišić nakon što joj je poništena pobjeda na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu koje se, gle iznenađenja, održava na Tajlandu.

Splićanka je lagano riješila svoju prvu protivnicu, uspjela je to i usprkos ozljedi, a onda su suci nakon žalbe ciparske borkinje odlučili da se borba - mora ponoviti. 

HELENA JURIŠIĆ Jel' moguće? Hrvatici poništili pobjedu jer je bila ozlijeđena!

Jer je naša borkinja, eto, bila ozlijeđena.

Nikada sličan slučaj nije zabilježen, ali Jurišić je, premda je za vijest saznala duboko u noći, još jednom pokazala protiv Cipranke da joj ni to ne može pomoći plasiravši se u polufinale.

E, sad, tko je Helena Jurišić.

U ovaj za žene ne baš najprirodniji sport, ali koji je u krvi njezine obitelji (otac bio prvak bivše države u karateu, a brat je imao uspjehe u kickboxingu) ušla je s deset godina u splitskom Mornaru, a s trenutnih 27 naosvajala se brojnih medalja. Ističu se titule dvostruke europske te svjetske prvakinje u kickboxingu te europske prvakinje u tajlandskom boksu.

Cilj su olimpijske igre 

- Dugi niz godina intenzivno treniram. Puno ulažem i odričem se svega što nije vezano za sportski život. Kada dođe nagrada za sav vaš trud i ulaganje, to je zaista nešto posebno. Posebno lijep trenutak kada na postolju zasvira hrvatska himna, a suze krenu same od sebe - govorila je ranije.

No osim jakih i moćnih udaraca Helena ima još jedan 'adut'. Mnogi je svrstavaju ne samo u najljepše borkinje na svijetu, nego i u sportašice.

- Da, to je neizbježna realnost, ali ne mogu imati ništa protiv toga.

Kao ni protiv činjenice da su žene sve popularnije u svijetu borbi i da zarađuju velike novce od istih te snimanja reklama i spotova.

- Moj je stav da žena u ringu mora pokazati da je 'fighter', a u privatnom životu ne smije zaboraviti da je žena i dama. Ja to jako dobro balansiram.

Osim toga jako dobro balansira i akademski život s obzirom da je studirala sportski menadžment, ali prije upuštanja u te vode ima jedan veliki plan.

- Dugoročan mi je cilj nastup na olimpijskim igrama.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • prdimVatru 16.04.2022.

    MALO JE RECI DA JE RUGOBA

  • the devil 28.07.2019.

    Bome bi ju i ja oštetio🤣🤣

  • sol 27.07.2019.

    Ostetio je estetski kirurg, one lijepe usne pretvorila u đonove, a cice u lubenice!

Komentiraj...
Vidi sve komentare