To je to što me zanima!

Australac Evans osvojio Tour de France, a bio je paraliziran...

Cadela Evansa s osam je godina konj udario kopitom u glavu. Bio je paraliziran, a liječnici su mislili da više neće prohodati. 26 godina poslije, Evans je osvojio Tour...
Vidi originalni članak

Tko bi rekao da je sve završilo... Mama, ne brini, rezervirao sam kartu za doma i vraćam se ubrzo, napisao je na svojem profilu na Twitteru australski biciklist Cadel Evans nakon što je osvojio najprestižniju svjetsku biciklističku utrku - Tour de France.

Postao je prvi Australac u povijesti kojemu je to uspjelo, a bio je odličan od početka do kraja.

- Kao klinac nisam bio talentiran za sportove s loptom. Zato sam se i počeo baviti biciklizmom. Prije 20 godina prvi sam put gledao Tour de France i znao sam da ću ga jednog dana osvojiti, a sad mi je to i uspjelo. Neću skinuti žutu majicu dok se ne vratim kući - našalio se nakon pobjede.

Evansu je ovo bio sedmi nastup na Touru, a dvaput je stigao drugi. Njegov nastup pratili su svi australski mediji, a posebno ih je fascinirala njegova životna priča. Kad je imao osam godina, konj ga je kopitom udario u glavu. Jedva je preživio, bio je paraliziran i liječnici su bili uvjereni da nikad više neće hodati. Sad, 26 godina poslije, postao je drugi najstariji pobjednik u 108-godišnjoj povijesti Tour de Francea.

- Zaslužio je pobjedu. Vozio sam puno puta protiv njega. Miran je dečko i velik radnik - rekao je naš biciklist Robert Kišerlovski.

- Ovo je bila jedna od najzanimljivijih utrka u povijesti. Bilo je napeto do zadnje etape - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • IvanPrskalo 26.07.2011.

    Stvarno nevjerojatna životna priča. Rođeni pobjednik - vidi se. Drago mi je da je osvojio tour.

  • barbaboro 26.07.2011.

    Samo tri komentara za pobjednika Tour de France-a??? S mojim, doduše 4.... A da je koji nogometaš (gurač lopte) kihnuo, ili prdnuo, bilo bi ih najmanje 200.... Žalosno. Jedan od pravih sportova, i najteža biciklistička utrka, sigurno. Tri tjedna,uz samo dva dana odmora! I, pogledajte ovo.... jučer su vozili dionicu od 220 km, pa danas voze 200 km u Pirineje, sutra 200 km u Pirineje, prekosutra 180 km u Alpe.... preko-preksutra 220 km....a gurači lopte na SP odigraju utakmicu, pa se 3 ili 4 dana "odmaraju".... Pa tko je tu lud, tko koga ševi u zdrav mozak??? Svaka čast, bravo Evans, čestitam pravom sportašu..

  • Đejms 26.07.2011.

    Svaka čast majstoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare