To je to što me zanima!

Australian Open: Karlović je ostao bez finala u paru

Hrvatski tenisač Ivo Karlović i Srbin Dušan Vemić nisu se uspjeli kvalificirati u finale igre parova na Australian Openu, prvom Grand Slamu sezone
Vidi originalni članak

Nepostavljene Karlovića i Vemića u polufinalu su svladali drugi nositelji, Kanađanin rođen u Beogradu Daniel Nestor i Srbin Nenad Zimonjić 6-4, 6-4 nakon nešto više od sat vremena igre. U oba seta je kanadsko-srpskoj kombinaciji bio dovoljan po jedan break na Vemićev servis. Karloviću je ovo svejedno bio najbolji Grand Slam rezultat u karijeri. U Melbourneu je 2006. godine igrao u četvrtfinalu parova. Nestor i Zimonjić su tenisači s pregršt uspjeha u karijeri. Nestor je osvojio 65 turnira u igri parova, uključujući i pet Grand Slam naslova. U Melbourneu je bio pobjednik s Markom Knowlesom 2002. godine, a finalist 1995. i 2003. godine. Zimonjiću, vlasniku 33 osvojena naslova u parovima, uključujući i zadnja dva Wimbledona s Nestorom, ovo će biti prvi finale na Australian Openu. A u finalu će Nestor i Zimonjić igrati protiv svojih najvećih rivala, američke braće blizanaca i prvih nositelja Boba i Mikea Bryana, koji su u polufinalu svladali Nijemca Michaela Kohlmanna i Finca Jarkka Nieminena 6-1, 6-4. Braća Bryan, branitelji naslova, bili su pobjednici Australian Op0ena 2006., 2007. i prošle godine, a finalisti 2004. i 2005. godine.
Nestor i Zimonjić imaju 8-3 protiv braće Bryan u međusobnim dvobojima. Svih 11 okršaja odigrali su u finalima, a u zadnjih pet bolji su bili Kanađanin i Srbin.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bizzy_dany 28.01.2010.

    ovako ili onako je barem jedan Srbin u finalu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare