To je to što me zanima!

Australski teniski savez neće lobirati kod vlade za Novaka: Oni moraju razriješiti situaciju

Australija je ukinula zabranu ulaska u zemlju za necijepljene osobe kao što je Novak, ali srpski tenisač zbog deportacije ima zabranu povratka od tri godine zbog čega još uvijek nije poznato hoće li nastupiti u Australiji
Vidi originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković zbog presude australskog suda izgubio je priliku boriti se za 10. titulu u Melbourneu jer se nije cijepio, a nakon 11-dnevne sage deportirali su ga iz Australije. I dalje nije poznato hoće li Novak smjeti nastupiti na prvom Grand Slam turniru sljedeće godine, a teniski savez Australije istaknuo je da se neće miješati u odluku vlade.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nećemo lobirati kod australske vlade u njegovom slučaju. Oni moraju razriješiti situaciju, a mi ćemo nakon toga slijediti upute -  rekao je Craig Tiley, predsjednik saveza i direktor Australian Opena nakon čega je dodao: 

- Razgovarao sam s Novakom i rekao mu da bih ga volio opet vidjeti u Australiji, ali da je konačna odluka na vladi. Prihvatio je to.

Podsjetimo, australske vlasti poništile su mu vizu jer su utvrdili nepravilnosti u dokumentaciji kojom je tvrdio da je prebolio koronu, a ista mu je trebala opravdati medicinsko izuzeće te omogućiti da uđe u zemlju iako nije cijepljen. 

Australska vlada je u lipnju ukinula zabranu ulaska u zemlju za necijepljene, ali problem za Đokovića je što zbog deportacije ima zabranu povratka na tri godine. 

Srpski tenisač poslao je zahtjev za izuzeće te iščekuje odgovor, a rok za prijavu na Australian Open istječe u prosincu. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kolikojesati 14.10.2022.

    Jebala vas korona više!! Uništili mentalno stanje pol svijeta a zaradili na maskama više nego svi arapi svijeta skupa 

  • Janka Puszta 12.10.2022.

    Opet niko ne zna čitati sa razumijevanjem. Ove godine zabrana nema veze sa cijepljenjem, nego sa deportacijom. Đoković je lagal graničnoj policiji, i htel ući na nelegalna način koristeći falsifikat i davajući lažni iskaz. Zato ga ne puste iduće 3 godine. Za Australiju vam danas ne treba potvrda o cijepljenje.

  • Nameless 12.10.2022.

    Neka igra, ionako njegovi (fanatični) navijači tvrde da bi sve te propuštene GS osvojio, pa neka igra. Ako osvoji svaka čast, ako ne, neka se zapita što je pošlo po zlu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare