To je to što me zanima!

Autora slovenskog čuda zalili šampanjcem, a on nagovijestio rasprodaju: Ispunit ćemo želje

Valjda pola grada je zapalilo baklje, trener Dušan Kosić klečeći plakao od sreće, a igrači onda njega i cijeli press-centra zalijevali šampanjcem. Celje se raspametilo od šampionske radosti
Vidi originalni članak

Hajduk naslov čeka 15 godina, Liverpool ga je dočekao nakon 30, a Celje nakon više od - 100 godina! Dva-tri kola prije kraja sve je ukazivalo na to da će naslov osvojiti Ante Vukušić i ljubljanska Olimpija, ali na kraju je izravni obračun u Celju završio 2-2, a ludo su šampionsko slavlje imali Hrvati Dario VizingerJosip ČalušićIvan Božić, Karlo Plantak i ostali junaci celjskog trijumfa.

Po zadnjem zvižduku suca Vinčića valjda pola grada je zapalilo baklje, trener Dušan Kosić (49) klečeći plakao od sreće, a igrači onda njega i cijeli press-centar zalijevali šampanjcem. Celje se raspametilo od šampionske radosti!

Kosić je gotovo cijelu karijeru proveo u Olimpiji, stopostotni Ljubljančanin koji je ispisao najzlatniju stranicu celjske nogometne povijesti.

- Sve se crveni od baklji. Celje gori. Što da vam kažem. Lu-dni-ca! Imali smo i sreće, bez toga ne ide, a stalno smo imali dojam i da za nas navija cijela Slovenija - govorio je Kosić.

Na kraju je najbolji strijelac lige Olimpijin napadač Ante Vukušić s 26 golova, a drugi je Dario Vizinger s 22. Oba su zabijali i u toj zadnjoj utakmici. Olimpija je završila treća, a na drugo se mjesto uvukao Maribor koji nije propustio 'čestitati Celju na naslovu, a Olimpiji - na brončanoj medalji'.

- Proglašen sam i trenerom godine, ogromna je to čast. Idemo u Europu, ali isto tako smo svjesni da ima igrača (golgeteri kao šti su nekadašnji Rijekin junior Vizinger i domaći golgeter Mitja Lotrič, nap.a.) kojima je cijena sada otišla van naših platežnih mogućnosti. S druge strane, dokazali smo da se u Celju sjajno radi i da se tu može jako napredovati. Moja prva želja što se prijelaznog roka tiče je da ispunimo svaku želju ovih dečki koji su osvojili povijesni naslov - rekao je Kosić.

'Sto godina smo čekali, danas smo dočekali'... Ako je netko zaslužio onda je to - Celje!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Martin Krpan 23.07.2020.

    Vukušić nije zabio u ovoj utakmici!

  • dahhmal 23.07.2020.

    Po ovome znaći da Hajduk ima vremena

Komentiraj...
Vidi sve komentare