To je to što me zanima!

Babić o kontroverznom trenutku meča za titulu: Katastrofalna odluka suca, Usik dobio i odmor

Britančev kut, ali i dio javnosti, smatra da je sudac trebao brojati Usiku, a ne mu dati toliko vremena da "dođe k sebi". Svoje mišljenje oko cijele situacije dao je i hrvatski teškaš Alen Babić
Vidi originalni članak

Reakcije nakon borbe Oleksandra Usika i Daniela Duboisa se ne stišavaju. Iako je Ukrajinac pokazao da je puno bolji borac, i na kraju krajeva završio meč nokautom, mnogo je kontroverze oko odluke suca koji je procijenio da je Duboisov aperkat u petoj rundi nedopušten te je dao Usiku pet minuta da se oporavi i nastavi borbu.

Britančev kut, ali i dio javnosti, smatra da je sudac trebao brojati Usiku, a ne mu dati toliko vremena da "dođe k sebi". Svoje mišljenje oko cijele situacije dao je i hrvatski teškaš Alen Babić.

- Mislim da je ovo bila loša odluka suca! Usik je iskoristio vrijeme koje mu je sudac dao, pet minuta odmora je katastrofalna odluka. Usik je čak želio nastaviti nakon nekog vremena, no sudac je inzistirao - napisao je Babić na Instagramu.

TKO JE SLJEDEĆI? Hrgović otkrio recept kako može pobijediti Usika: Ja sam čovjek za to, a ne Fury! On je čudan... OBAVEZNI IZAZIVAČ PO IBF-U Usik izbjegao odgovor, Hrgović mu poručio: Vidimo se uskoro!

- Osim toga, Usik je pobijedio svaku minutu svake runde - ustvrdio je.

Podsjetimo, Britanac je opalio Usika aperkatom, no sudac je procijenio da to nije bio čisti udarac u tijelo, već nedopušten, jer je bio 'ispod pojasa'. 

Teoretski, prema pravilniku je Usik mogao reći da ne može nastaviti nastaviti borbu, čime bi Dubois zaradio diskvalifikaciju, što bi automatski značilo da Usik pobjeđuje. No Ukrajinac nije htio pobijediti na taj način. Oporavio se od udarca, nastavio dominirati i naposljetku u devetoj rundi sjajno nokautirao Duboisa.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • VolbeatDbv 28.08.2023.

    E moj Babo, nakon onog debakla u prošlom meču...bolje ti je ne komentiraj... Vidim da je od tada prestao i s "kockoglavim", nigdje ga nema...

  • el_comandante 28.08.2023.

    Čime on misli? Pametniji je bio dok je šutio, a drugi za njega mislili. Hrvoje Sep je lijepo objasnio, trebao si slušati Babiću i biti tiho.

  • cokvoke 28.08.2023.

    Ajmo stručnjaci, odgovorite nam. Jesu li u boksu dozvoljeni udarci ispod pojasa bez obzira idu li u genitalije ili ne ?? Nisu !! I što je trebalo, dozvoliti bahatom englezu da uzme pojas nedozvoljenim udarcem ?? Usyk je pokazao svoju veličinu kad je ustao i nokautirao pritivnika a znao je jako dobro da je mogao ostati ležati i tako obraniti pojas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare