To je to što me zanima!

Babo uspio ono što nisu Dražen, Toni, Nowitzki, Parker... Nije ni John Stockton u 1504 utakmice

Amerikanci su Bogdanovićevu večer nazvali "Osveta povezu". Zbog ozljede prsta morao je nositi povez, koji ga je toliko živcirao da ga je jednom skinuo i bacio: 'Sve je u glavi", rekao je Bojan Bogdanović
Vidi originalni članak

John Stockton sve 1504 NBA utakmice u karijeri odigrao je u dresu Utah Jazza, proglasili su ga najboljim igračem u povijesti kluba, najbolji je asistent i kradljivac lopti u NBA povijesti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No nikad mu nije uspjelo ono što je Bojanu Bogdanoviću. Da na jednoj utakmici u dresu Utah Jazza zabije 11 trica. Nije uspjelo ni ostalim vrhunskim "jazzerima", Andreju Kiriljenku, Carlosu Boozeru, Jeffu Hornaceku, Deronu Williamsu...

Bojan Bogdanović odigrao je mnogo velikih utakmica u NBA karijeri, ali ova koju je odigrao protiv Oklahome ušla je u NBA povijest. Bogdanović je u ludoj večeri srušio čak četiri NBA rekorda, što se rijetko viđa, osim ako niste Michael Jordan ili LeBron James.

E, pa redom, osim što je postao prvi igrač u povijesti Utah Jazza koji je ubacio 11 trica, postao je i prvi Europljanin koji je u NBA-u zabio 11 trica. Nadalje, nitko u aktualnoj sezoni nije na jednoj utakmici zabio toliko trica, a velika je vjerojatnost da će tako i ostati. I na kraju, Babo je prvi košarkaš koji je zabio 11 trica, a da pritom nije zabio niti jednu dvicu.

- Mislim da su sve to bili dobri šutovi, bez obzira na to je li mi krenulo ili ne - rekao je Bogdanović.

Naravno, Amerikanci su njegovu večer proglasili kao "osveta povezu". O čemu je riječ? Naime, Bogdanović je u siječnju ozlijedio prst lijeve ruke. Radilo se o avulziji, pri kojoj ligament povuče dio kosti i može zacijeliti samo ako je prst stalno ispružen. Jednu utakmicu, upravo zbog poveza, je propustio, a na ostalima mu je evidentno smetao i mrzio je igrati s njim. Na jednoj ga je utakmici čak u bijesu skinuo i bacio izvan parketa. Nije bilo ugodno, a kad je prvi put zaigrao bez njega, bio je očajan, Utah je od New Orleansa izgubila 34 razlike. No onda je došla ova večer...

- Ma sve je u glavi, samo glava - rekao je Babo nakon rekordne večeri i nevjerojatnih trica koje nije uspio zabiti niti jedan Europljanin u NBA. Ni Dražen Petrović, Predrag Stojaković, Dirk Nowitzki, Detlef Schrempf, Toni Kukoč, Tony Parker... Nitko nikad.

S ovakvim Bogdanovićem i hrvatska reprezentacija imala bi izgleda doći do medalje na nekoj velikoj smotri, koju čekamo od 1995. godine. I zato nam je još više žao ne uspije li Hrvatska plasirati se na Svjetsko prvenstvo jer na onom sljedećem Babo će imati 38 godina i teško da će moći ozbiljnije participirati.

Zbog toga u lipnju moramo pobijediti Sloveniju i Finsku, a dobro je što će nam na tim utakmica na raspolaganju biti najbolji i najvažniji igrači, kao Dario Šarić, Mario Hezonja, Krunoslav Simon... Među njima i Bojan Bogdanović, koji je, eto, uspio što nije ni njegov uzor i najdraži igrač Dražen Petrović..

Idi na 24sata

Komentari 7

  • PetarPetovic 13.03.2022.

    Bojan je davno prevazišao Dražena i ne samo on. Mnogi Igrači sa ovih prostora su uradili više nego on i više nego što bi on uradio u svojoj karijeri da se nažalost nije desilo to što se desili.Na primer Pedja Stojaković je pojam za Dražena u svemu ovaj nikad ne bi bio igrač kao Pedja.

  • Nap* 08.03.2022.

    Jazzeri su imali jednog odlicnog igraca 70ih dok su igrali u new orleansu pete maravich

  • 08.03.2022.

    Svaka mu cast, ali nemoze stat u istu recenicu sa ovim legendama

Komentiraj...
Vidi sve komentare