To je to što me zanima!

Bacač kugle Stipe Žunić završio karijeru: Nisam se više mogao hrvati sa željom za povratkom

Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način i za vas uskoro imam mnogo dobrog materijala, poručio je fanovima Stipe Žunić (30)
Vidi originalni članak

Osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine Stipe Žunić (30) odlučio je da je vrijeme za kraj natjecateljske karijere. Tom se prilikom obratio na Instagramu, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate - hvala. Bolje rečeno, ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima 'gdje sam na atletskoj sceni'. Ova odluka, dakako, nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osjećam ponajprije veliku zahvalnost Bogu, darivatelju svih talenata, jer ne znam što imam, a da nisam od Njega primio, pa tako i samu volju i rasvjetljenje za razvoj danih talenata i sposobnosti, kako u atletici tako i u kickboksu, boksu i glazbi. Ne razviti talenat značilo bi žrtvovati dar, kako je netko rekao. Da nekoga ne preskočim, hvala mojoj najvećoj podršci Lei Glasnović, mojoj obitelji, užoj i široj, svim mojim trenerima, fizioterapeutima, maserima, doktorima, svećenicima, savezima, klubovima, sveučilištima i prijateljima, sportašima, menadžerima, navijačima i ljudima dobre volje na svim kontinentima čije je srce kucalo na svim natjecanjima s mojim. Hvala i svim lekcijama, dobrim i lošim, pobjedama i porazima, koji su me dijelom izgradili u osobu s iskustvom koja danas jesam.

Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života, kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način, i za vas uskoro imam mnogo dobrog materijala, a o čemu se radi, saznajte i dalje uz mene i ovaj profil. Svaka me rečenica vuče na još pet sljedećih, pa ću ovdje stati. Još jednom veliko hvala! Vaš Stipe.

Stipin najbolji hitac u karijeri bio je onaj u Slovenskoj bistrici (21.48 m), a najbolji svjetski renking bio mu je 11. mjesto. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jamesbond7777 02.08.2021.

    Haha, 😂😂😂🇭🇷😂😂😂

  • Trolluša 02.08.2021.

    Pa kada je započeo?

  • Uhljeb_ 02.08.2021.

    I tako ode on u penziju sa 31 godinom. Naradio se, neka uziva...

Komentiraj...
Vidi sve komentare