To je to što me zanima!

Baka Ivka (89): Jao meni, al ga tuku, privrću, teško je gledati

Ivan Mastelić je za novi kalendar ponosno pozirao sa svojom 89-godišnjom bakom Ivkom koja kaže: Jedva sam se popela na tvrđavu, ali nema veze. Sve za mog unuka Ivana
Vidi originalni članak

Svima želim sriću, a najviše Masteliću, zapisala je Ivka, baka Hajdukovog napadača Ivana Mastelića, koja je unatoč poznoj dobi od gotovo 90 godina poželjela zajedničku fotografiju sa svojim unukom na tvrđavi Stari grad pokraj kipa Gospe sinjske.

- Nije bilo lako, dovezli su me autom do pola uzbrdice, a onda je trebalo pješke do vrha. Pomogli su mi, držali me ispod ruke, jedva sam se popela - rekla nam je jučer baka.

Doduše iz postelje, jer ju je na snimanju uhvatila prehlada.

- Nema veze, ozdravit ću za par dana. Opet bih ja to ponovila, sve za mog unuka Ivana!

Ivka Mastelić cijeli je život provela u krugu od kilometar oko mjesta Brnaza pored Sinja. Udala se 500 metara od rodne kuće, a nakon muževe smrti preselila se malo dalje, kod kćeri, Ivanove tete. U poodmakloj dobi bilo joj je dosadno pa je počela pisati pjesme, u godinu dana napisala ih je oko 500, iako je završila svega četiri razreda osnovne.

Nogomet gleda, ali jako brine...

- Jednom zgodom rekla mi je: ‘Di ćeš, sinko, po ovoj kiši, razboljet ćeš se?!’ - smije se Ivan.

- Ja njemu tako, a on meni odgovara da je najljepše igrati po kiši... Ma kakvoj crnoj kiši, razboljet će se, moj sinko. Teško mi je gledati kad ga tuku, ‘privrću’ po travi. Kao da me neko nožem u srce bode...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • dudlac111 26.10.2016.

    Babu treba kresnuti!!!!

  • Shogun 26.10.2016.

    Prvi put čujem za ovoga.

  • road 26.10.2016.

    Mene je pokojna baka praktiči odhranila i odgojila <3. Bake su zakon!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare