To je to što me zanima!

Balaban ima 100 puta više: Za 3500 kn ruši Dinamo!

Drago Gabrić 'gine’ za bijeli dresa, a prima sto puta manje od Bišćana i Balabana, koji tijekom jednog sna zaradi Gabrićevu mjesečnu plaću
Vidi originalni članak

Uz najzvučnije ovosezonsko pojačanje, Senijada Ibričića, u Maksimiru su iznad ostalih bili Drago Gabrić i Nikola Kalinić. Gabrić je s tri gola u zadnje tri utakmice Hajduku donio devet bodova.
- Trener mi je povjerio novu ulogu, bliže sam golu i na desnoj strani napada, tako da imam više prostora. Nadam se da će biti još golova - rekao je presretni strijelac, koji nije podlegao euforiji pobjede.
- U svim elementima smo nadigrali Dinamo, no ako ne ponovimo dobru igru i ne pobijedimo Inter, izbrisat ćemo sve dobro što smo napravili u Maksimiru. Premda trenutačno nisu u boljoj formi od nas, Dinamo je i dalje najbolja momčad HNL-a, što potvrđuje i ljestvica - zaključio je Gabrić koji je hajdukovac “od kolina”.
Otac mu je legendarni golman Tonći, obojicu je Torcida nagradila “Hajdučkim srcem”, no unatoč svemu Drago još igra za skromnih 3500 kuna mjesečne plaće.
U usporedbi s primanjima “zvijezda” iz Dinama, Gabrić je - “nogometna sirotinja”. Jer ako veterani Bišćan, Balaban i Šokota primaju 500.000 eura na godinu, a Mikić 300.000 eura, tada i mladi Gabrić zaslužuje više. A prije svega, za razliku od dinamovaca, veliki pljesak navijača...


KALINIĆ: HAJDUK ME MOŽE PLATITI I U DIONICAMA
Nikola Kalinić je u nešto boljoj financijskoj situaciji od Drage Gabrića iako se ni on ne može pohvaliti da “pliva u lovi”. Najbolji strijelac HNL-a i jedini hajdukovac među odabranicima Slavena Bilića, za koga su na Poljudu izvjesili odštetni zahtjev od 12 milijuna eura, na mjesec prima nešto manje od 15.000 kuna. To je dvadeset puta manje od Balabana, koji se ni ne sjeća kad je zabio zadnji gol. 
- Još imam godinu i pol dana ugovor i nemam ga namjeru produžiti - bez razmišljanja je rekao Kalinić, za koga ima dosta interesa klubova iz inozemstva.
Tko zna, ako nakon pobjede u Maksimiru krene prodaja Hajdukovih dionica, možda mu poraste i plaća. Ili ga Hajduk odluči platiti u vrijednosnim papirima.
- Može, nema problema, dogovorit ćemo se - smije se Kalinić.

BARTOLOVIĆU ŽAO ŠTO NIJE ZABIO
Dolaskom Vučevića preporodio se i nekad najbolji strijelac i asistent Hajduka Mladen Bartolović. I u Maksimiru je odigrao solidnu partiju, Mikiću se vjerojatno još vrti u glavi nakon što ga je Barolović “izvozao na ringišpilu”. Gotovo da je završio na tribini...
- Da sam barem nakon toga pogodio rašlje, bio bi to eurogol. Ovako ništa. Valjda će sljedeći put ući - nada se Bartolović.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Quorthon 23.09.2008.

    Da da,swi danas igraju nogomet jer wole tu igru a nikako zbog para.Moš mislit

  • crnac1 22.09.2008.

    ma Bole je car i prava igracina i zasluzuje svaku kunu koju dobije!

  • Bepo1606 22.09.2008.

    Nije u plači sve.Treba do plače i dogurati.Da Dragi stari nije branija u Hajduku igra bi na livadi.Kaliniča su slali okolo dok je zabija gol po utakmici.Problem je u upravama i korupciji.Znam kako je kad ideš trenirat nogomet i košarku.Samo je tu lova.Da si ne znam koji talent ako nisi rod ili starci ne pljunu lovu ne treniraš u nižim kategorijama(kadeti i juniori) već u nekom kvartovskom klubu ili s prijateljima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare