To je to što me zanima!

Ronaldo i Nani sredili Velšane, Portugal je izborio finale Eura!

Portugalska nogometna reprezentacija pobijedila je Wales 2-0 i plasirala se u svoje drugo finale Europskih prvenstava. Ronaldo je zabio za 1-0, čime se izjednačio na 1. mjestu najboljih strijelaca Eura u povijesti
Vidi originalni članak

Hrvatski 'krvnik' Portugal kao treći je prošao grupnu fazu, a večeras je pobijedio Wales 2-0 i ušao u finale Europskog prvenstva u Francuskoj. Strijelci za Portugalce su bili Nani i Cristiano Ronaldo, koji je ovim golom ušao u povijest izjednačivši se s Michelom Platinijem na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Europskih prvenstava.

Utakmica je krenula dobrim trkačkim tempom, ali bez konkretnih akcija i pokušaja. Na prvi pokušaj uopće čekalo se 16 minuta kada je Joao Mario, nakon sjajne akcije s Cristianom Ronaldom, istrčao u priliku za udarac. Nogometaš Sportinga pucao je iskosa, ali je promašio gol.

Odmah u sljedećem napadu zaprijetio je i Wales. Ledley je odigrao akciju iz kornera i poslao povratnu loptu na Garetha Balea u kaznenom prostoru Portugala. Krilni napadač Reala je iz teške pozicije tukao preko gola. Probao je još dva puta Gareth Bale, ali to je, otprilike, bilo to što se tiče prvog poluvremena. Vrlo neefikasna, besadržajna i negledljiva utakmica u prvom dijelu.

Sve što nismo vidjeli u prvom, vidjeli smo u drugom poluvremenu. Blitzkrieg Portugala u prvih 10 minuta nastavka bio je dovoljan za veliko slavlje i prolaz u svoje drugo finale, prvo nakon 2004. godine kada su Portugalci šokantno izgubili od Grčke 1-0.

Prvo je Cristiano Ronaldo načeo mrežu Velšana u 50. minuti glavom iz kornera da bi samo tri minute poslije Nani na asistenciju Ronalda zabio za veliku prednost 2-0. Portugal je praktički ni iz čega stvorio šanse, ali ono što ostaje je činjenica da se Ronaldo ovim golom izjednačio s Michelom Platinijem na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Europskih prvenstava. Bio je to njegov deveti.

Nakon primljena dva gola, izbornik Walesa Chris Coleman je u roku od osam minuta napravio sve tri zamjene. Uveo je Vokesa, Churcha i J. Williamsa, ali ni oni mu nisu donijeli previše uspjeha. Wales je počeo napadati, ali mora se uzeti u obzir i da se Portugal u tim trenucima posvetio obrani.

Do kraja smo imali prilike vidjeti fantastičan pokušaj Garetha Balea, koji se večeras zaista trudio i nije mogao nikako zabiti, ali spreman je bio Rui Patricio, koji mu je obranio udarac. Portugalski golman je sjajno branio danas i sačuvao svoju mrežu, a Wales je po prvi put na Euru ostao bez zabijenog gola.

Portugal je tako prvi finalist EP-a u Francuskoj, a protivnika u finalu saznat će sutra kada igraju domaćin Francuska i Njemačka.

Idi na 24sata

Komentari 398

  • Eduardo Da Silva_1 07.07.2016.

    kako su se provukli

  • FREEDOM 07.07.2016.

    ...Wales nije imao šanse ( samo na krilima Balea) ...

  • ibracadabra09 07.07.2016.

    E sad bi možda bilo i dobro a i meni drago da Portugal osvoji čisto radi Cristiana, bilo bi šteta da niti on niti Messi ništa ne osvoje sa repkama. Iako nisam gledao nikad jadniji EURO bilo bi dobro da Cristiano digne trofej, ovo mu je zadnja šansa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare