To je to što me zanima!

Balotelli: Osjećam se kao građanin drugoga reda...

Mlada zvijezda Intera, 17-godišnji Mario Balotelli, ne može dobiti talijansko državljanstvo iako je u Italiji rođen i u njoj živi cijeli život
Vidi originalni članak

Životna priča Marija Balotellija započela je na Palermu. Rođen je u obitelji ganskih imigranata, a kad je imao tri godine, sud ga je oduzeo roditeljima i dao na posvajanje obitelji Balotelli iz Brescije. Do danas živi u Italiji, ali talijanski zakoni ne dopuštaju mu da dobije talijansko državljanstvo dok ne navrši 18 godina.
- Ovaj zakon je nepravedan i treba ga mijenjati - rekao je Interov tinejdžer za Corriere dello Sport.
- Zbog ovakvih pravila osjećam se kao građanin drugog reda. Iako sam rođen u Italiji, još me ne priznaju kao Talijana i to je velika nepravda - dodao je Balotelli, koji se svojim ovosezonskim igrama prometnuo u jednu od najvećih mladih zvijezda u nogometnoj Europi.
Balotelli će 18 godina navršiti tek u kolovozu i tada će i službeno postati Talijan. No bit će kasno da uđe u konkurenciju za nastup na Olimpijskim igrama u dresu talijanske reprezentacije.
- Odbio sam poziv da igram za Ganu jer želim igrati za 'azzurre'. Poziv Gane sam odbio jer sam rođen u Italiji, cijeli život živim u Italiji i osjećam se kao Talijan - završio je Balotelli.

PRVI GOL ZABIO REGGINI U KUPU
Balotelli je ove sezone odigrao devet prvenstvenih utakmica za Inter. Debitirao je protiv Cagliarija 17. prosinca 2007. Zabio je ukupno šest golova, od čega četiri u talijanskom Kupu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Toma 09.05.2008.

    Pljunuti Giuseppe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare