To je to što me zanima!

Barack Obama nije uspio: Olimpijada će biti u Riju...

Rio de Janeiro će 2016. godine biti domaćin Olimpijade. Iznenađujuće, izbacio je gradove koji su bili favoriti, a za Chicago je lobirao i Obama...
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barrack Obama otputovao je u Kopenhagen samo da bi lobirao da Međunarodni olimpijski odbor domaćinstvo Igara 2016. dodijeli Chicagu. No ne samo da Chicago nije dobio domaćinstvo, već je ispao u prvom krugu glasovanja. Naposljetku je MOO, izmeuđu Tokija, Madrida i Rio de Janeira, za domaćina odredio brazilski grad. Tako će se u Brazilu u samo dvije godine organizirati dva najveća svjetska sportska događaja. Naime, 2014. će najveća južnoamerička država biti domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu. Chicago je bio veliki favorit. Uz njega je, osim Obame, stajao i Michael Jordan. A kad je Chicago ispao iz utrke, ulogu favorita preuzeo je Madrid, za koji je legendarni Juan Antonio Samaranch lobirao emocijama.
- Moje vrijeme bliži se kraju - rekao je 89-godišnji bivši predsjednik MOO-a, nadajući se da će mu bivša “tvrtka” ispuniti posljednju veliku želju. Ali nije.
Rio bi hotele i ceste trebao potpuno preurediti do SP-a 2014., a onda bi imao još dvije godine za infrastrukturu. Ako netko stigne raditi. Nakon ove objave, u Brazilu će se dugo plesati samba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare