To je to što me zanima!

'Barakude' potopile i Japance za izravan plasman među osam

Hrvatski vaterpolisti besprijekorno su odradili prvi krug Svjetskog prvenstva u Budimpešti svladavši Japan 16-6 bez suspendiranog izbornika Tucka. Slijedi nam četiri dana odmora
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano je pobijedila Japan 16-6 u trećem kolu skupine D Svjetskog prvenstva u Budimpešti i potvrdila prvo mjesto koje joj jamči izravan plasman u četvrtfinale.

U ovoj utakmici zbog crvenog kartona protiv Rusije nije bilo izbornika Ivice Tucka pa je momčad vodio njegov pomoćnik Mile Smodlaka. Protiv najslabijeg protivnika u skupini nije bilo nikakvih problema, već nakon prve četvrtfine vodili smo 6-1, a do kraja rutinski lagano povećavali prednost uz stopostotnu iskorištenost igrača više (7/7).

- Osvojili smo prvo mjesto i učinili sve što smo planirali. Bila je to sjajna utakmica, tako da je zasad sve u redu. Naš je prvi cilj na ovom prvenstvu bilo prvo mjesto u skupini i četvrtfinale, a sljedeći nam je cilj dobiti to četvrtfinale - rekao je izbornik Tucak i dodao:

- Idemo korak po korak, naši potencijalni protivnici su Italija i Mađarska, ali nismo koncentrirani na njih, nego na sebe i naš način igre. Vidjet ćemo.

Najefikasniji u našim redovima bili su Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Sandro Sukno s tri gola, a Marko Bijač upisao je 11 obrana. Kod Japanaca je najviše zabio Atushi Arai, dva komada.

- Sve je bilo dobro od početka do kraja. Spremili smo se na njih i nismo im htjeli dati priliku da uđu u ritam, vidjeli smo koliko je to stajalo Amerikance kad su im dali priliku. Igrali smo svoju utakmicu i na kraju rezultat govori sam za sebe - izjavio je Fatović.

"Barakude" će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između trećeplasirane selekcije iz skupine A (Kazahstan?) i drugoplasirane iz skupine B (Italija?). Ta se utakmica igra u nedjelju, a naše četvrtfinale u utorak od 20:30 ili 22 sata. Slijedi nam, dakle, četiri dana odmora.

Prođemo li četvrtfinale, u borbi za medalje vrlo vjerojatno ćemo igrati protiv Srbije koja je osvojila skupinu C i čeka pobjednika meča između drugog sastava skupine A (Brazil?) te trećeg iz skupine B (Australija?).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SPALATINO 21.07.2017.

    Admin u čemu je problem Japan autsajder a jučerašnji naslov senzacionalna pobjeda Japanaca protiv SAD.

  • Ma Ba 21.07.2017.

    Nadamo se top Finalu dve najbolje selekcije Srbija - Hrvatska..

  • Hrvat_DU 21.07.2017.

    Posljednja lagana utakmica na ovom SP-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare