To je to što me zanima!

'Barakude' potopile Italiju: Hrvatskoj europsko zlato!

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Italijom 7-3 osvojili su prvi europski naslov. Izabranici Ratka Rudića zapalili su pet tisuća navijača na Savi
Vidi originalni članak
Vaterpolisti hrvatske reprezentacije napokon su dočekali toliko željeno zlato! Na krcatom plivalištu na Savi pred pet tisuća vatrenih navijača 'barakude' su 'potopile' Italiju 7-3. Izabranici Ratka Rudića nakon svjetskog naslova u Melbourneu 2007. osvojili su i europski pred domaćom publikom. Bila je to 'treća sreća' za naše vaterpoliste ( izgubili od Mađara '99. i Srbije i Crne Gore '03.) koji su od samog starta pokazali Talijanima tko je najveći favorit. Hrvatski junaci dominirali su od samog početka susreta. Poveli su 2-0 nakon čega je uslijedio mali pad pri kojemu su Talijani izjednačili na 2-2. No, od druge četvrtine igra samo jedna momčad - Hrvatska. Talijani nisu uspjeli zabiti sve do kraja zadnje četvrtine. U međuvremenu su zabijali Bošković i Bušlje po dva gola te Muslim, Barač i Joković po jedan. No, Hrvati bi teško do naslova da nije bilo neprobojnog golmana Pavića koji je upisao 13 obrana! Cijela momčad odigrala je maestralno, a čvrstom obranom zaustavili su talijanske napade. Europskim i svjetskim zlatom te Olimpijskim srebrom Hrvatska je još jednom dokazala da joj pripada sam vaterpolski vrh. Slavlje može početi!

LIVE

Hrvatska: Pavić, Sukno, Dobud, Joković, Burić, Barač, Bošković
Italija: Tempesti, Gallo, Aicardi, Presciuti, Fiorentini, Gitto, Figlioli

PRVA ČETVRTINA (2-2):
Hrvatska se uspješno obranila u prvom napadu Talijana. Na drugoj strani zabio je Andro Bušlje za vodstvo Hrvatske 1-0! Miho Bošković s velike udaljenosti para mrežu Tempestija za 2-0. Longo puca u bliži kut golmana Pavića koji ne uspijeva skinuti udarac. Barakude vode 2-1. Talijan Presciuti puca, ali Pavić skida udarac. Obradović prijeti, ali stativa spašava Talijane. Golman Pavić ponovo briljira i brani šut Talijana. Figlioli je iznenadio cijelu hrvatsku obranu udarcem iz daljine koji prolazi pored Pavića za izjednačenje 2-2. Kraj prve četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA (1-0):
Pavić nastavlja s odličnim obranama. Skinuo je šut s dvije ruke, ali Hrvati ne uspijevaju nikako postići gol. Barakude se muče u napadu, nema rješenja za talijansku obranu. Talijani ne usoijevaju iskoristiti igrača više. Hrvatska ne uspijeva iskoristiti igrača više. Pavić ponovo brani. Hrvatska treći put ima igrača više i Samir Barač to iskorištava za vodstvo Hrvatske 3-2! Četvri put igrač više za barakude nije bio sretan, Italija se uspješno obranila. Kraj prvo poluvremena. Hrvatska vodi 3-2.

TREĆA ČETVRTINA (2-0)
Miho Bošković topovskim udarcem doveo je Hrvatsku na prednost od dvije razlike 4-2. Barakude su se uspjele obranile s igračem manje. Nismo uspjeli iskoristiti igrača više. Tempesto je skinuo Boškovićev udarac. Realizacija igrača više nam je 2/5. Hrvatska obrana je neprelazna i ponovo se obranila. Andro Bušlje zabija svoj drugi gol nakon odlične akcije i povećava na velikih 5-2. Golman Pavić ponovo je neprobojan. Kraj je treće četvrtine. Hrvatska je nadomak naslovu.

ČETVRTA ČETVRTINA (2-1)
Figlioli ne uspijeva prevariti Pavića. Maro Joković prekrasnim šutom s desne strane buši Tempestija za veliko vodstvo Hrvatske 6-2! Talijani su se potpuno pogubili. Pavić ponovo brani, ovaj put skida šut Longa. Jednosmjerna utakmica. Muslim zabija za nedostižnih 7-2!
Talijani zabijaju prvi put nakon prve četvrtine. Gallo smanjuje na 7-3.
Idi na 24sata

Komentari 52

  • legendaCRO 11.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • BEEP 11.09.2010.

    Čestitke dečki , ali i navijači , odlična atmosfera

  • rokenrolla 11.09.2010.

    ajmo Hrvatska!!!!!!!!!!!!!!!!!najjači smo!!!!!!crveeenoooo biliiiiiiiii!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare