To je to što me zanima!

Barca prevarila javnost? Ovo su stvarne brojke Lewina transfera

Pod uvjetom da u Münchenu barataju cifrom od 50 milijuna eura, Katalonci su pristali tajno isplatiti još 10 milijuna, tvrdi agent koji je sudjelovao u transferu. A podebljali su i plaću
Vidi originalni članak

Robert Lewandowski uskoro će napuniti 34 godine, a nakon nekoliko tjedana navlačenja po medijima Bayern i Barcelona dogovorili su njegov transfer iz Njemačke u Španjolsku. Iako prve informacije govore o cifri od 50 milijuna eura, čini se da to baš i nije tako.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ugledni španjolski portal El País objavio je kako Bayern može slaviti jer posao vrijedi 60 milijuna eura, što nije loše s obzirom na dob poljskog napadača i činjenicu da je imao još samo godinu dana ugovora s njemačkim prvakom.

Barcelona je, prema tvrdnji jednog agenta za El Pais, pristala na taj iznos ako u Bayernu pristanu na anonimnost i potvrdi kako ga prodaju za 50.

- Barcelona je tako željela ublažiti pritisak medija - tvrdi neimenovani agent koji je sudjelovao u poslu.

Fiksno je 45 milijuna eura koji stižu odmah, pet milijuna ide na ime ulaska u Ligu prvaka, a još deset ako Lewandowski ne promijeni klub na zimu. Tu razliku Barcelona će isplatiti u idućoj godini kako bi izbjegla financijski fair-play. 

Nije to jedini podatak koji su na Camp Nou pokušali zakamuflirati, tvrdi El País, već i plaća najboljem nogometašu svijeta prošle godine. On bi trebao zarađivati 23 milijuna eura kroz sljedeće četiri sezone, sedam milijuna više nego što je objavljeno.

Svi se pitaju: otkud toliki novac Barceloni koja grca u dugovima i zašto dati toliki novac za čovjeka od 34 godine?!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 17.07.2022.

    toliko pompe a nece se lewa proslaviti u barci

  • ALLinONE!! 17.07.2022.

    Da mi je biti u gofnima kao Barcelona

  • Space Burek 17.07.2022.

    Nema ništa jače nego kada je izvor neimenovani agent :) zašto bi Bayern pristao na prikrivanje novaca koji je dobio? Totalna glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare