To je to što me zanima!

Barça u problemima: Još nije platila 260 mil. eura transfera!

Financijsko izvješće Barcelone za prošlu sezonu otkriva kako još nije podmirila dobar dio obveza oko ulaznih transfera. Posebna je priča Philippe Coutinho koji više i nije u klubu
Vidi originalni članak

Gotovo dvije godine prošle su otkad je Philippe Coutinho (27) preselio iz Liverpoola u Barcelonu u transferu vrijednom čak 145 milijuna eura... Koji katalonski klub još u potpunosti nije isplatio.

Naime, Barcelona duguje bankama još 84 milijuna eura raznih bonusa na njegov ugovor, piše Diario As pozivajući se na financijsko izvješće za prošlu sezonu.

SAMO U JEDNOJ SITUACIJI Messi odstupio od svog pravila i prvi zatražio dres protivnika

Taj se posao koji klubu i nije osobito isplatio pa su Brazilca ljetos pustili u Bayern na posudbu.

Ukupna dugovanja Barcelone prema klubovima iznose čak 260 milijuna eura, od kojih je 48,6 milijuna eura Ajaxu za Frenkieja de Jonga, 31,4 milijuna eura Valenciji za Neta, 30,3 milijuna eura Bordeauxu za Malcoma, 28 milijuna eura Gremiju za Arthura i 10,9 milijuna eura Bayernu za Artura Vidala.

S druge strane, u klupsku se blagajnu još treba sliti 75,3 milijuna eura prihoda od neplaćenih transfera. Najveći dio (26 milijuna eura) otpada na Evertonove transfere - tu su Yerry Mina (9,7), Andre Gomes (9,6) i Lucas Digne (6,7). Borussia Dortmund još nije platila 11 milijuna eura za Paca Alcácera, a Valencia 13,9 milijuna eura za Jaspera Cillessena.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • PCapitalist 08.10.2019.

    Svaki je klub u dugovima i kreditima do grla.Jednostavno nogomet je s tim transferima skrenuo s pravog puta.FIFA i UEFA to samo promatraju i uvode neke financijske sankcije iliti financijski fair play kojeg ja uopće i ne vidim u praksi.Klub koji želi biti konkurentan mora izdvajati svaki prijelazni rok minimalno 200-300 milijuna eura na pojačanja i to je samo početak troškova.Od svega toga jedino profitiraju banke ili veliki institucionalni investitori...

  • Firefox_1 08.10.2019.

    Nogometni transferi nisu kao shoping u Lidlu... Odštete se obično plaćaju obročno u nekoliko godina, ovisno o dogovoru klubova i uključenih igrača u zamjenu. Tako da Barca zbog toga ne može biti u nikakvim problemima. Jer da je Barca u problemima, šta bi onad tek bila Serie A. gdje nitko nikome ne plaća odštetu?

  • Jat Masin 08.10.2019.

    Liverpool je prodajom Coutinha i kupovinom Alissona i van Dijka tim novcem mozda napravio najbolji posao u povijesti nogometa jer se ja zaista ne mogu sjetiti kada se prodajom jednog igraca jedan tim toliko osnazio, ako netko zna slican slucaj volio bih ga cuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare