To je to što me zanima!

Barca 'ugasila' svjetlo Benfici, Carles Puyol dislocirao lakat

Barcelona je slavila 2-0 na "stadionu svjetla" kod Benfice. No ozlijedio se kapetan Puyol koji je dislocirao lakat. Celtic je šokirao Spartak usred Moskve (2-1)...
Vidi originalni članak

U svojoj 70. utakmici u Ligi prvaka za Barcelonu Lionel Messi odlučio je malo - asistirati. Argentinski je čarobnjak dvaput fenomenalno proigrao suigrače. Prvo je u 6. minuti prošao po lijevoj strani i dao za Sancheza koji je samo morao podmetnuti nogu za 1-0, a u drugom je dijelu asistirao Cescu Fabregasu za konačnih 2-0.

Barcelona je u 2012. godini zabila 121 gol. Leo Messi imao je svoje "prste" u 74 gola (53 zabio, za 21 asistirao). Čudesni Argentinac "lovi" rekord Gerda Müllera koji je četiri puta u Kupu prvaka bio najbolji strijelac. Messi je također četiri puta najbolji u Ligi prvaka, ali Argentinac je to napravio četiri puta zaredom. 

Golom u 6. minuti utakmice Sanchez je postao prvi igrač Barcelone koji je zabio na stadionu Benfice. Bilo je ovo treće gostovanje katalonskog kluba na Luzu i u prethodna dva nisu zabili. Sanchez i Fabregas pobrinuli su se da se taj niz ne nastavi. Benfica nije imala šanse. Barcelona je od prve minute dominirala. 

Stvarali su šanse Katalonci, držali loptu, a publika je zviždala. Nemoćno su i na trenutke kao amateri izgledali nogometaši Benfice. Lopta se "lijepila" za nogu Barceloninim igračima, a domaćin jednostavno nije imao formulu kako im uzeti loptu.

Nije Benfici išla na ruku ni statistika. Čak 30 godina nisu dobili španjolski klub na svom terenu. Barcelona je zasluženo dobila, a gol Alexisa Sancheza iz 6. minute bio je 800. gol Barcelone u Uefinim natjecanjima. Na kraju utakmice je "zaiskrilo" među nogometašima na travnjaku. U 88. minuti je Busquets iz Barcelone dobio crveni karton, a kod Benfice su požutjeli Matić i Jardel.

Puyol dislocirao lakat

Požrtvovni branič Barcelone u 78. minuti nezgodno je pao. Pri doskoku je pao na rame, a ruka mu se okrenula. Izgledalo je užasno, a prve prognoze su da je dislocirao lakat, kako tvrdi Marca. Morao je odmah van terena, a teško da će nastupiti protiv Reala u El Clasicu za vikend.

Celtic šokirao Moskvu u 90. minuti

Povijesnu pobjedu ostvario je škotski klub na gostovanju u Moskvi protiv Spartaka. Celtic je ostvario prvu pobjedu na gostovanju u Ligi prvaka u svojoj povijesti. Od 2001. godine su 20 puta odlazili na gostovanja i 19 puta se vraćali bez boda. Tek su jednom remizirali. Nakon 26 godina ostvarili su prvu pobjedu.

Celtic je poveo preko Hoopera, ali Spartak se vraća u samo sedam minuta i golovima Emenikea preokreće utakmicu. Kombarov je u 71. zabio autogol i činilo se kako će Celtic do boda. No u 90. minuti Samaras je zabio za sva tri i povijesnu pobjedu Škota.

Liga prvaka, skupina G, 2. kolo:

Benfica - Barcelona 0-2 (Sanchez 6, Fabregas 55)

Spartak Moskva - Celtic 2-3 (Emenike 41, 48 / Hooper 12, Kombarov 71-ag, Samaras 90)

Idi na 24sata

Komentari 106

  • gladijator 03.10.2012.

    Barcelonu UEFA gura 100%! Barcelona je cijelu utakmicu napadala, gledao sam tekmu. I dala je dva gola! UEFALONA je opet pobjedila, glumci! Ajmo Realovci pomozite mi! UEFALONA glumci, Fabregas za Oscara, sram vas bilo! Cijelu utakmicu su napadali, Barcelona ima privilegije kod sudaca, sudac je dopustio Barceloni da napada cijelu utakmicu, ni jednom nije sviran pasivan napad! Ajmo Realovci, šta nije tako?!

  • dinamo zg u lp 03.10.2012.

    Puyol drž se uprava nemojte žurit s oporavkom da se Puyol ne bi ponovo ozljedil pa da nebi mogao pomoć najboljem klubu na svijetu (meni posle Dinama (naravno))

  • Lizzmaister 03.10.2012.

    mooooooooj bayernnnnnnnnnnnnnnnnnn

Komentiraj...
Vidi sve komentare