Obavijesti

Sport

Komentari 106

Barca 'ugasila' svjetlo Benfici, Carles Puyol dislocirao lakat

Barca 'ugasila' svjetlo Benfici, Carles Puyol dislocirao lakat
14

Barcelona je slavila 2-0 na "stadionu svjetla" kod Benfice. No ozlijedio se kapetan Puyol koji je dislocirao lakat. Celtic je šokirao Spartak usred Moskve (2-1)...

VIDEO

U svojoj 70. utakmici u Ligi prvaka za Barcelonu Lionel Messi odlučio je malo - asistirati. Argentinski je čarobnjak dvaput fenomenalno proigrao suigrače. Prvo je u 6. minuti prošao po lijevoj strani i dao za Sancheza koji je samo morao podmetnuti nogu za 1-0, a u drugom je dijelu asistirao Cescu Fabregasu za konačnih 2-0.

Barcelona je u 2012. godini zabila 121 gol. Leo Messi imao je svoje "prste" u 74 gola (53 zabio, za 21 asistirao). Čudesni Argentinac "lovi" rekord Gerda Müllera koji je četiri puta u Kupu prvaka bio najbolji strijelac. Messi je također četiri puta najbolji u Ligi prvaka, ali Argentinac je to napravio četiri puta zaredom. 

Golom u 6. minuti utakmice Sanchez je postao prvi igrač Barcelone koji je zabio na stadionu Benfice. Bilo je ovo treće gostovanje katalonskog kluba na Luzu i u prethodna dva nisu zabili. Sanchez i Fabregas pobrinuli su se da se taj niz ne nastavi. Benfica nije imala šanse. Barcelona je od prve minute dominirala. 

Stvarali su šanse Katalonci, držali loptu, a publika je zviždala. Nemoćno su i na trenutke kao amateri izgledali nogometaši Benfice. Lopta se "lijepila" za nogu Barceloninim igračima, a domaćin jednostavno nije imao formulu kako im uzeti loptu.

Nije Benfici išla na ruku ni statistika. Čak 30 godina nisu dobili španjolski klub na svom terenu. Barcelona je zasluženo dobila, a gol Alexisa Sancheza iz 6. minute bio je 800. gol Barcelone u Uefinim natjecanjima. Na kraju utakmice je "zaiskrilo" među nogometašima na travnjaku. U 88. minuti je Busquets iz Barcelone dobio crveni karton, a kod Benfice su požutjeli Matić i Jardel.

Puyol dislocirao lakat

Požrtvovni branič Barcelone u 78. minuti nezgodno je pao. Pri doskoku je pao na rame, a ruka mu se okrenula. Izgledalo je užasno, a prve prognoze su da je dislocirao lakat, kako tvrdi Marca. Morao je odmah van terena, a teško da će nastupiti protiv Reala u El Clasicu za vikend.

Celtic šokirao Moskvu u 90. minuti

Povijesnu pobjedu ostvario je škotski klub na gostovanju u Moskvi protiv Spartaka. Celtic je ostvario prvu pobjedu na gostovanju u Ligi prvaka u svojoj povijesti. Od 2001. godine su 20 puta odlazili na gostovanja i 19 puta se vraćali bez boda. Tek su jednom remizirali. Nakon 26 godina ostvarili su prvu pobjedu.

Celtic je poveo preko Hoopera, ali Spartak se vraća u samo sedam minuta i golovima Emenikea preokreće utakmicu. Kombarov je u 71. zabio autogol i činilo se kako će Celtic do boda. No u 90. minuti Samaras je zabio za sva tri i povijesnu pobjedu Škota.

Liga prvaka, skupina G, 2. kolo:

Benfica - Barcelona 0-2 (Sanchez 6, Fabregas 55)

Spartak Moskva - Celtic 2-3 (Emenike 41, 48 / Hooper 12, Kombarov 71-ag, Samaras 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku