To je to što me zanima!

Barcelona i Neymar optuženi: Kazna do 23 milijuna eura!

Vrhovni sud odbacio je žalbe brazilskog nogometaša Neymara, Barcelone i Santosa, te će im biti suđeno zbog prijevare i korupcije prilikom Neymarova transfera iz brazilskog Santosa u Barcu 2013.
Vidi originalni članak

Ono čemu su se Neymar i društvo nadali - nije se dogodilo. Žalba u slučaju korupcije i prijevare oko transfera iz Santosa u Barcelonu im je odbijena i slučaj je poslan na sud.

- Žalbe Santosa, Barcelone, Neymara, njegove majke Nadine Goncalves i obiteljske kompanije N&N, u kojima su tražili da se odbace optužbe za prijevaru i korupciju, su odbijene i na ovu odluku nema prava žalbe - priopćio je u ponedjeljak svoju odluku Vrhovni sud u Španjolskoj.

Španjolsko tužilaštvo traži da Neymar i njegov otac budu kažnjeni sa dvije godine zatvora i novčanom kaznom od devet milijuna eura. Tužitelji također traže da Barcelona plati osam milijuna dolara novčane kazne, a Santos šest milijuna

Iako tužilaštvo traži zatvor - tamo neće zbog španjolskih propisa koji "opraštaju" kazne od dvije ili manje godina ako su prve te vrste. No po novčaniku bi mogli dobiti. Ako sud presudi protiv Brazilca, ukupna kazna penje se do 23 milijuna eura.

Podsjećamo, Barcelona je prvotno tvrdila da je vrijednost transfera iznosila 57,1 milijuna eura, no kasnije je utvrđeno da je transfer vrijedio 83,3 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • lopovi od 1902 21.02.2017.

    Odbijenica neymara ih košta vec 3 godine povlacenja po sudu... pitanje je hoce li društvo iz gl grada ikad radi baleova transfera odgovarati ?? Dok ono sa pocetka milenija je zaboravljeno, zalosno ali istinito....

  • Frenkyy 21.02.2017.

    Ma dajte ljudi, šta vam je? Da je Barcelona (i njeni igrači) nešto ukrala ili utajila? Ma ne može bit! Ne bi to oni nikad! Hahahaha

  • zekica 21.02.2017.

    Nekad su bili pošten klub i imali simpatične igrače. Danas kradu i varaju na svakom koraku (od uprave do igrača), pola trofeja koje su osvojili u zadnjih desetak godina, osvojili bi nikad da je bilo poštenog suđenja, dio ekipe im čine antipatični gmazovi (prije svih Šakira i Alba).

Komentiraj...
Vidi sve komentare