To je to što me zanima!

'Barcelona za pojačanja ima 45 mil. € plus zarada od prodaje'

Imamo 45 milijuna eura za transfere, plus novac koji možemo zaraditi prodajom igrača, rekao je dopredsjednik za ekonomska pitanja u Barceloni, Javier Faus
Vidi originalni članak

Javier Faus, dopredsjednik za ekonomska pitanja u Barceloni, objavio je kako europski i španjolski nogometni prvak predstojeće ljeto može potrošiti najmanje 45 milijuna eura na pojačanja.

- Imamo 45 milijuna eura za transfere, plus novac koji možemo zaraditi prodajom igrača. Ali, kad govorimo o prodaji, u obzir dolazi samo ona prodaja koja će donijeti pravu korist klubu. Uz to, od španjolskog Superkupa (u kolovozu protiv Real Madrida, op. a.) ćemo zaraditi dodatnih tri milijuna eura - izjavio je Faus za klupsku internetsku stranicu.

Dodao je i kako je od lanjskog do ovogodišnjeg lipnja gubitak kluba bio 21 milijun eura. Točnije, potrošnja je u posljednjih 365 dana smanjena s 495 na 441 milijun eura, a profit je u tom razdoblju iznosio 420 milijuna eura.

Ukupni Barcelonini dugovi iznose 483 milijuna eura bruto, odnosno 364 milijuna eura neto, što je značajno smanjenje jer su prije godinu dana te brojke bile 532, odnosno 431 milijun.

- Napravili smo značajan napredak, a u tom smjeru namjeravamo nastaviti i u sljedeće dvije godine kako bismo dodatno srezali dugovanja - zaključio je Faus.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Casillas_1 09.06.2011.

    za jedno 50 -60 godina će barcelona biti u plusu :D

  • interUsrcu 09.06.2011.

    Barca ako dovede Sancheza onda je s time jos veca vjerovatnost da opet osvaja sve,ne navijam za njih ali taj lik rastura,ko ga prati zna kakav je,igracina ipo...Jos cemo dugo gledati Barcu kako dominira....RESPECT

  • XME 09.06.2011.

    ko da moraju i kupovat kad imaju savršenu ekipu

Komentiraj...
Vidi sve komentare