To je to što me zanima!

Barcelona predstavila novi grb: Stari 'FCB' odlazi u povijest...

Barcelona je predstavila prijedlog novog izgleda grba koji bi trebali koristiti već od sljedeće sezone. O usvajanju prijedloga glasat će se 20. listopada, a vrlo je vjerojatno kako će on proći bez problema...
Vidi originalni članak

Uprava Barcelone je putem svog službenog Twitter profila predstavila novi dizajn grba katalonskog kluba. Iako je novi grb zasada tek samo prijedlog, očekuje se kako će članovi kluba odobriti redizajn koji bi 'blaugrana' trebala koristiti od sezone 2019./2020.

Glavna novost u novom grbu bila bi ta što bi nestali inicijali 'FCB' koji su krasili sredinu grba, a osim toga, lopta na donjem dijelu bi bila veća te bi okomite pruge bile nešto svijetlije boje. 

Iako mnogi smatraju kako je micanje inicijala iz grba potpuna besmislica, u klubu vjeruju kako je to ispravna odluka. Glvani razlog leži u tome što se prvi klub i klub na institucijskoj razini vode pod nazivom FC Barcelona dok je ostatak samo Barca

Barcelonin glasnogovornik Josep Vives je na konferenciji za medije objasnio promjene grba. 

- Ova promjena odgovara sponzorskim strategijama. Tijekom povijesti klub redovito redizajnira svoj grb, a sada dajemo više važnosti bojama Barce, ali i lopti koja je na sredini - rekao je Vives.

Inače, ukoliko se prijedlog usvoji, to će biti 11. put da je Barcelona promijenila izgled svog grba još od osnutka kluba, odnosno od 1899. godine. Glasanje oko odobravanja novog grba će se održati 20. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • sarkastik76 28.09.2018.

    nogomet je presta bit sport sa onim bisernim "bossmanovom tužbom" tj. da svaki klub može imat neograničen broj stranaca iz europske unije i 5. van euro unije. tako da danas imamo klubove koji nemaju ni jednog domaćeg igrača!? i to pravim navijačima ne smeta!??? sa takvim stavom uvijek će dominirat 10-tak istih klubova i uzimat miljone, dok će manji klubovi bit u margini. pogledajmo samo u šta se pretvorila liga 5-ce u njemačkoj bayern, italija juve, francuska psg, španjolska barca i real, jedino englezi imaju konkurenciju, ostale lige su druga liga. sve se vrti oko novaca i sponzora, a sport je u drugom planu. nažalost!

  • sarkastik76 28.09.2018.

    nisam ni skužija dok nisam vidija slike kroz povijest. ne vidim neki smisao, ali ako je donilo novce, zašto ne? i tako 90% ljudi ne bi ni skužili da nisu objavili. pobornik sam da grb bude isti onaj sa kojim se klub osnova, ali nogomet i tradicija su već davno postali sluge sponzorskih novaca i čistog biznisa! sport je u drugom planu.

  • MH08 28.09.2018.

    Kako su oni iz 1910 godine i oni rani grbovi bili u boji kad je tad sve bilo crno-bijelo???

Komentiraj...
Vidi sve komentare