To je to što me zanima!

Barcelona prvi finalist španjolskog prvenstva

Košarkaši Barcelone svladali su Joventut iz Badalone i u uzvratnoj polufinalnoj utakmici doigravanja, te izborili plasman u finale
Vidi originalni članak

Nakon pobjede 93-90 u Badaloni, Barcelona je na svom terenu bila uvjerljivija, te je s rezultatom 85-71 u Blaugrani izborila plasman u finale dvokorakom. Barca je sjajno odigrala prvu četvrtinu, koju je dobila s 22-6. No, gosti su u drugih 10 minuta došli do daha, i na poluvremenu smanjili zaostatak na 45-40. Međutim, u posljednjih 10 minuta, domaćin se opet odlijepio i na kraju osigurao uvjerljivu pobjedu.
Odlični kod domaćina bili su Acker s 20 koševa i 9 skokova, Lakovič sa 17 poena i Ilyasova s 15 koševa i nevjerojatnih 18 skokova! Mario Kasun odigrao je za domaćine 11 i pol minuta, te postigao 6 koševa (3-6 iz igre) uz 5 skokova i 1 asistenciju. Kod gostiju je najbolji strijelac bio Hdez-Sonseca s 13 koševa. Zakazao je Rudy Fernandez, koji je u 25 minuta ubacio samo 9 koševa. Pritom je promašio svih pet pokušaja za tricu.
Podsjećamo, u drugom polufinalu igraju Tau Ceramica i Unicaja, a Tau Ceramica je dobila prvu utakmicu u Vitoriji s 81-68. Uzvrat je u nedjelju u Malagi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare