To je to što me zanima!

Barcelona srušila Real i uzela naslov, Tomić najbolji strijelac

Jasmin Repeša s osmijehom je gledao utakmicu Reala i Barcelone. Ante Tomić bio je nezaustavljiv protiv svojeg bivšeg kluba, čime je Barceloni donio naslov prvaka
Vidi originalni članak

Barcelona je treći put u posljednje četiri godine osvojila španjolsko košarkaško prvenstvo. U finalu Lige Endesa s 3-1 u pobjedama srušila je madridski Real, koji nije uspio obraniti naslov prvi put nakon 20 godina čekanja. 

Ante Tomić odigrao je maestralnu četvrtu utakmicu. S 22 poena i devet skokova odveo je Barcelonu do pobjede 83-81, a jedini dvoznamenkasti osim njega u domaćem sastavu bili su Juan Carlos Navarro s 14, te Boštjan Nachbar i Brad Oleson sa po deset poena. Kod Reala, Rudy Fernandez zabio je 13.

Tomić je bio odličan u prvoj utakmici sa 17 poena i 11 skokova u gostujućoj pobjedi, a onda ostao dužan sa četiri i šest poena u drugoj i trećoj utakmici. No u pravom trenutku bio je u najboljem izdanju, za svoj prvi naslov prvaka Španjolske, nakon prethodnih neuspjeha s Realom (od 2009. do 2012.) i Barcelonom (prošle sezone). Mario Hezonja nije bio u sastavu Barce u finalnoj seriji. 

Realova čudesna sezona tako je završila sa samo jednim trofejem, a i taj su osvojili tek tricom Sergia Llulla u posljednjoj sekundi finala Kupa kralja protiv Barcelone. U Euroligi ih je iznenadio Maccabi, a u španjolskom prvenstvu ništa im ne znači ni rekord od 32 pobjede u 34 utakmice regularne sezone.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • rzbrzotrz 27.06.2014.

    Repeša se ima zbog čega smijuljiti. Rastemo, sve smo jači i jači. Tomić rastura, ali i Hezonja, barem u onim tekmama u kojima je igrao..

  • user_291704 26.06.2014.

    Kosarkaska ekipa Reala je pravi primjer luzerske ekipe i cisti primjer da i oni i Perez mogu obrisati... sa svim svojim silnim novcima i ulaganjima. Cijele sezone dominiraju( sto je i ocekivano), i onda dodje kljucni dio sezone i izgube sve. odavno nisam vidio vecu luzersku ekipu.. Barcinim deckima i Tomicu i Hezonji sve cestitke od srca, SAMPIONI! Visca El Barca.

  • strmi007 26.06.2014.

    šta tako ne igra za Hrvatsku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare