To je to što me zanima!

Barcelona u Rimu osvojila treći naslov prvaka Europe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sjajnom igrom na stadionu Olimpico u Rimu Barcelona je pobijedila Manchester United 2-0 i tako osvojila svoj treći naslov prvaka Europe
Vidi originalni članak

BARCELONA: Valdez - Puyol, Toure, Pique, Silvinho - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry (od 71. Keita)
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidić, Evra - Anderson (od 46. Tevez), Carrick, Giggs (od 75. Scholes) - Park (od 66. Berbatov), Ronaldo - Rooney

Na prvu šansu čekalo se minutu i pol! Ronaldo je pucao iz slobodnjaka, Valdes jedva odbio, a odbijanac Parka je završio u korneru. Ronaldov je bio i sljedeći pokušaj, opet iz daljine. Pucao je s 35 metara u 7. minuti, otišlo je pokraj gola. Minutu potom, opet Ronaldo. Ljevicom je pucao s desetak metara pokraj gola.
GOOOL!!! - Barcelona vodi od 10. minute! Primio je loptu od Inieste na desnoj strani šesnaesterca, okrenuo Vidića i špicom zabio iz prve akcije Barcelone na utakmici! Sjajan početak!
Moglo je biti jako opasno u 16. minuti da Pique nije faulom odlučio zaustaviti Ronalda na vrhu šesnaesterca. Dobio je žuti karton, a možda je mogao i crveni... Slobodnjak je izveo Giggs, opasno, ali ipak previsoko.
A evo i Lea Messija! Ušao je s desne strane prema sredini, pucao s 20-ak metara, prošlo je 20-ak centimetara iznad prečke. Počela je Barca nakon uvodnog 'zagrijavanja' svoju igru kratkih pasova, United teško dolazi do lopte. U 27. minuti je jedna takva akcija završila faulom u lijepoj poziciji, Xavi je pucao preko gola iz slobodnjaka.
Nakon 35 minuta - šest faula! Tri Barcelona, tri United. Barcelona dominira, iako sredina poluvremena nije ponudila prave šanse. Messi igra po cijelom terenu, neuhvatljiv je za obranu Uniteda, baš kao i lopta. Baš je Messi u 45. minuti prošao po lijevoj strani, nabacio, Van der Sar jedva odbio.
KRAJ POLUVREMENA - Barcelona zasluženo vodi 1-0

Alex Ferguson je u svlačionici ostavio Brazilca Andersona, na terenu je umjesto njega Carlos Tevez. United ide u ofenzivu!
Ali evo opet Barce, evo Henryja! Ušao je s lijeve strane, na pod je ovoga puta legao Ferdinand, no čisti zicer obranio je Van der Sar. Bilo je to u 48. minuti, a već u idućem napadu opasno je nabacio Sylvinho. Opet je spasio Nizozemac u zadnji čas. A onda još jednaput Barcelona. Messi je djelić sekunde zakasnio na dubinsku loptu iz sredine, možda je bio i povučen s leđa...
Stativa! Nakon faula na Iniesti na 17 metara pucao je Xavi, Van der Sar se bacio, a lopta odsjela na stativi. A onda, u 56.minuti, konačno prilika za Manchester. Nabacivanje s desne strane preskočilo je cijelo obranu Barcelone, no Park je malo zakasnio.
Manchester je nakon teškog uvoda konačno uspio nešto odigrati. Povezali su nekoliko dodavanja, a u 63. minuti Rooney je opet nabacio s desne strane. No Pique je uspio odbiti u korner. Od 66. minute na klupu je preselio Park, a ušao je Berbatov. Sada United ima četvoricu napadača.
GOOOL!!! Messi glavom za 2-0, možda i za naslov prvaka Europe! Xavi je nabacio s desne strane, a sjajni Argentinac glavom u padu prebacio Van der Sara!
Henry je odmah izašao van, Keita ušao u igru. Slavlje se nije ni stišalo, a United je imao najbolju šansu na utakmici. Ronaldo je dočekao nabacivanje s boka na vrhu peterca, pucao, no Valdes je uspio odbiti. Sjajnu šansu imao je i Puyol u 75. minuti, njegov je udarac glavom obranio Van der Sar. Za posljednjih 15 minuta umjesto Giggsa ušao je Scholes. Pet minuta prije kraja sjajna šansa za Puyola, ali opet spašava Van der Sar. Pritiskala je Barcelona do kraja kad je počelo veliko slavlje u Rimu, Barca je po treći put osvojia Ligu prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • konj ludi 27.05.2009.

    Ja do sada nisam gledao gori prenos finala. Reziser kada treba da primakne kadar on ga uporno odmice i suprotno,a stalno ubacuje nekoliko sekundi krupni kadar igraca.Igraci velicine iglice,bezveze. Uzas,sramota za finale.

  • Zipper 27.05.2009.

    Ne navijam za nikoga, al barca je ušla u finale na predebeli poklon, i zbog toga mogu slaviti, al znaju i sami da je nezasluženo....

  • lilo_09 27.05.2009.

    Admin jel moze kontrola minusa - zapravo koga briga - Barca je PRVAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare