To je to što me zanima!

Barcelonina dominacija: Stigli i Cruyffov 'dream team' iz 1993.

Barcelona je remijem kod Levantea (1-1) stigla do treće uzastopne titule u Primeri. Prva su momčad kojoj je to uspjelo od Johana Cruyffa i njegovog Dream teama '93.
Vidi originalni članak

E sad idemo jesti, pjevati i plesati. Ukratko, uživati!, rekao je trener Barcelone Pep Guardiola nakon utakmice protiv Levantea (1-1) kojom je katalonski klub osigurao 21. naslov prvaka Španjolske. Treći uzastopno.

Ovo se ne zaboravlja. Idemo slaviti, a onda na United, kaže Guardiola

- Ovo se ne zaboravlja. Moramo proslaviti s obitelji i prijateljima, a onda se pripremiti za finale Lige prvaka - kaže Guardiola koji je posebno sretan zbog Xavija. Španjolski reprezentativac postao je tek treći igrač Barce u povijesti (uz Ramalettsa i Guardiolu) koji je šest puta slavio naslov prvaka Primere.

Barcelona se sad okreće finalu Lige prvaka i protiv Manchester Uniteda traži treću "kantu" u šest godina. No Xavi, Messi, Iniesta i društvo o tome još ne razmišljaju. Iza sebe su u prvenstvu ostavili najljućeg rivala i dva kola prije kraja vrijeme je za slavlje.

- Presretan sam. Nije bilo lako u borbi s Realom. Sad moramo uživati - rekao je najbolji igrač svijeta Leo Messi koji pred sobom ima još jednu borbu, onu za najboljeg strijelca Primere. Tu će teško dobiti jer Cristiano Ronaldo je na 36 golova što je pet više od Messija i dva manje od rekordera Huga Sancheza i Telma Zare koji su u jednoj sezoni zabili po 38 golova.

Kapetan Barcelone Carles Puyol sve je gledao s klupe. Muči ga ozljeda.

- Malo mi je bilo čudno, ali bitno da smo mi osvojili naslov. Sad ćemo se malo opustiti pa idemo na finale Lige prvaka - rekao je Puyol.

Guardiola kao Cruyff

"Dream team" Johana Cruyffa '93. godine dominirao je u španjolskoj ligi. Gazili su svoje protivnike i Barca je slavila tri uzastopna naslova. Barcelona Pepa Guardiole ponovila je Cruyffov uspjeh kao prva momčad kojoj je to uspjelo.

ZANIMLJIVOSTI

Xavi treći igrač u povijesti Barce sa šest naslova Primere

Barceloni je ovo 21. naslov prvaka u povijesti španjolskog nogometa

Dominacija: Barca treći put zaredom podiže trofej najbolje momčadi Primere

Cristiano Ronaldo "bježi" Messiju pet golova na listi najboljih strijelaca dva kola prije kraja

Barcelona protiv Uniteda traži treći naslov Lige prvaka u šest godina


Idi na 24sata

Komentari 46

  • Nisam Taj 12.05.2011.

    Zadnjih 25 godina i kako je spanjolska liga uravnotezena ne proteziranjem Reala kao u doba Franca Barcelona ima dominaciju.Prvo je bila Crujfova generacija,zatim Guardiolina i Rivaldova a sad ova koja je totalno Barcelonina skola. Bravo za te momke koji se bore protiv najskuplje momcadi na planetu u najbogatijem klubu i usto ih izbacuju ili glatko dobijaju zadnjih godina,pa moglo bi se reci i gaze ponekad !!!

  • RadekBejble 12.05.2011.

    Svaka cast Barci u la ligi su trenutno najjaci i cestitke na naslovu,sad fino mogu da se pripremaju za finale LP,isto tako i Man.United mogu fino da se pripreme(mislim nema sanse da ispuste naslov,bod dovoljan,a sir Alex je predobar trener da bi to ispustio)...i da neka bolji pobjedi u finalu LPa

  • inspektor1986 12.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare