To je to što me zanima!

Barcelonino čudo: Odigrao 73 utakmice i dobio 2 dana odmora

U Barceloni su svjesni Pedrijevog talenta i doprinosa koji ovaj mladi veznjak daje klubu, a nakon što je odradio najviše nastupa od svih profesionalnih igrača dobio je samo dva slobodna dana
Vidi originalni članak

Španjolski reprezentativac Pedro Gonzalez (18) bio je jedan od najmlađih igrača koji je nastupio na ovogodišnjem Europskom prvenstvu te ujedno i jedan od najboljih u Barceloni u sezoni 2020/21. 

POGLEDAJTE VIDEO: Italija - Španjolska 5-3

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Katalonski div pokušao je spriječiti njegov odlazak na Olimpijske igre u Tokio gdje je s moćnom 'furijom' osvojio srebrnu medalju.

Talentiranog veznjaka mnogi uspoređuju s Iniestom, a statistika govori koliko je doprinio klubu. Pedri je s ukupno odigrane 73 utakmice na samom vrhu i time je uzeo titulu nogometaša s najviše nastupa u prošloj sezoni. 

Najbliži su mu Bruno Fernandes iz Manchester Uniteda s odigrane 72 utakmice, zatim slijedi Mason Mount koji je za Chelsea odigrao njih 69 te njegov klupski kolega Antoine Griezmann sa 68 utakmica. 

Mladi Španjolac je 52 od 73 utakmice odigrao u dresu Barcelone, a u La Ligi je igrao 37 puta. Pedri je dobio samo dva slobodna dana jer već u srijedu mora biti u kampu Joan Gamper gdje počinje trenirati s Barcelonom. 

Španjolac je igrao i u Ligi prvaka, Kupu Kralja i Super kupu te je jedan od glavnih igrača u veznom redu, zajedno sa Sergiom Busquetsom i Frenkiejem De Jongom.

Pedri je propustio samo posljednje kolo La Lige, a nakon kratke pauze priključio se reprezentaciji kako bi nastupio na Euru 2020 i Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Španjolski reprezentativac je sa samo 16 godina zaigrao za prvu momčad Las Palmasa, a prošle sezone Ronald Koeman koristio ga je u 50 utakmica. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • crobern 10.08.2021.

    Zasto je nevjerojata? Pa mi obicni ljudi radimo 240 dana u godini po 10 sati. On idigram 65 utakmica po 90 min. Koji klinac mi pricamo????

  • Space Burek 09.08.2021.

    Neka odmori koliko treba, Barca je upecala Demira koji ga moze zamjeniti bez problema. Samo se nadam da nitko nece doci na ideju da ostave Coutinha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare