To je to što me zanima!

BARCHESTER: Savršena momčad bila bi bez Teveza

Težak zadatak. Moram dobro razmisliti. I stvarno se teško odlučiti koga izostaviti, komentirao je Jurčić ideju da sastavi idealnu momčad finala LP
Vidi originalni članak

Bila bi to momčad u kojoj bi se u prvih 11 pomiješali igrači Manchestera i Barcelone. Samo 11 mjesta za toliko zvijezda! Petorica igrača u razmišljanjima svih stručnjaka sigurno bi startala od prve minute. To su, dakako, Messi i Ronaldo te Xavi, Iniesta i golman Van der Sar.
- Ja bih, da mogu, stavio svih 11 igrača Barcelone jer navijam za taj klub, igrao sam u njemu - rekao je Goran Vučević, koji je jedini kriv što se ovoj petorici nije pridružuio i Evra. Jer Vučević je na lijevi bok stavio Abidala. Tomislav Ivić pretpostavio je, jedini, Henryja Eto’ou te pojačao sredinu Carrickom, pa je iz napada ispao Rooney. Poziciju u momčadi nema zajamčenu čak ni Puyol.
- Ma, on je odličan, možda i najbolji stoper svijeta. I može biti ovdje. Ali, kako razdvojiti Ferdinanda i Vidića, koji su,  vjerojatno, najbolji obrambeni tandem - tvrdi Jurčić.
- Puyol je sjajan, ali ove sezone ga je Guardiola možda previše žrtvovao na svim mogućim pozicijama i kao da je malo izgubio kontinuitet - razmišlja Nikola Jurčević.
Nitko od njih nije spomenuo Berbatova, osim Ivića svi su se odrekli Henryja, a Yayu Tourea samo je Ivić “predložio” kao zamjenu za Carricka.
- Vidite koliko je tu kombinacija, ma, štogod napraviš, ne bi pogriješio - misli Jurčić, dok je Jurčević, koji je sastavio gotovo istu momčad, još naglasio:
- Naravno, sve bi ovisilo želiš li potpuni napad ili ipak biti i malo defanzivan. U ovoj drugoj varijanti bilo bi tu mjesta za Tourea ili Carricka, sigurno.

IVIĆ: Alex je u prednosti jer je politika kluba u njegovim rukama...
Svih pet napadača koje sam uzeo u konkurenciju su polivalentni i mogu igrati na bilo kojoj poziciji u napadu i u bilo kojem sustavu. Yaya Toure ušao bi mi u igru umjesto Carricka, Eto’o umjesto Ronalda, a Rooney umjesto Henryja. U pravoj utakmici prednost dajem Fergusonu zbog iskustva i svega što je do sada napravio u karijeri. Isto tako i zato jer je sportska politika njegova kluba u njegovim rukama, za razliku od Guardiole.
JURČIĆ: U 2 utakmice Barca bi teško imala šanse, u jednoj ima...
Dakle, u ovoj je momčadi sve jasno, dvojbu imam u obrani. Jer Puyol je tu zaslužio biti, a i Pique, koji je, što se mene tiče, najugodnije iznenađenje Lige prvaka. U napadu je Eto’o svakako opasniji od Berbatova. Finale? Barca je protiv Chelseaja pokazala da je ranjiva, ali teško da može opet tako loše odigrati. United je taktički jači, u dvije utakmice kladio bih se na njegovu pobjedu. No igra se samo jedna i Barcine su šanse velike.
JURČEVIĆ: Snaga Utd.-a je trojka koja bi teško igrala drugdje...
Ova momčad je ofenzivna, pogledajte samo koji su to igrači. To je ono što bi jamčilo spektakl, golove, ali da stvarno s tom momčadi moram igrati, onda bih ipak negdje ugurao Tourea ili Carricka. Rimski finale je dvoboj najkompletnije momčadi na svijetu. Snagu Manchester Uniteda pokazuje trojka Carrick, Fletcher, koji ne igra, te Anderson. U tom stroju oni djeluju savršeno, a možda bi u bilo kojem drugom klubu teško igrali.
VUČEVIĆ: Oduševljava me Pep, zaslužio je mjesto u povijesti...
S obzirom na to da Alves ne može igrati u ovoj virtualnoj momčadi, žrtvovao bih Puyola, koji je puno jači na poziciji stopera i stavio ga na bok, a na njegovo mjesto gurnuo Vidića. Ostalo, dvojbi nema, ovi naprijed su stvarno najbolji. Treneri? Iskustvo je na strani Fergusona, ali mene Guardiola oduševljava i ovim što je napravio ući će u povijest. A u finalu će odlučiti detalj, pogreška, inspiracija ili iskustvo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Barca4Ever 28.05.2009.

    E da, i svaka čast kaj si objektivno ocjenio u korist Puyola...

  • Barca4Ever 28.05.2009.

    Hehehe, plavocrni, jesam li bio u pravu... Mislim prije tekme ok, al Vidić je odigrao za k...c... LOL

  • plavocrni 27.05.2009.

    nakon ove utakmice mislim da ipak moram promjenit misljenje, Puyol je pokazao svoje pravo lice onda kad je trebalo, isto kao sto je i Vidić pokazao svoje,a to je obični prosjek...bravo za Puyola !

Komentiraj...
Vidi sve komentare