To je to što me zanima!

Barić: Okocha i Panenka su najbolji, ali Cicu sam obožavao

Bivši izbornik Otto Barić u idealnih 11 koje je vodio uvrstio je četiri Hrvata, Šimića, Šimunića, Bručića i Cicu Kranjčara. Panenka mu je bio jedan od najboljih igrača
Vidi originalni članak

Otto Barić je u bogatoj karijeri sjedio na klupama tri reprezentacije: Hrvatske, Austrije i Albanije, a od klubova je vodio Salzburg, Rapid, Dinamo Zagreb, Fenerbahče, Stuttgart, Sturm i Innsbruck. 

- Vodio sam 50-ak sjajnih i velikih igrača. Nije mi bilo lako sastaviti ovu momčad jer je tu zbilja bilo genijalnih igrača - rekao je bivši hrvatski izbornik i nastavio:

- Moram spomenuti Stjepana Tomasa, Mlinarića, Živkovića, Deverića, Bolića, Mujčina, Cvitanovića... Oni su bili sjajni, ali ipak nisu završili u mojoj idealnoj momčadi.

Herr Otto trenirao je veličine poput Antonina Panenke, Jay-Jaya Okoche, Krankla...

- Okocha i Panenka zabijali su najljepše golove, osobito iz slobodnjaka. Od pet najboljih golova koje sam vidio u karijeri, tri-četiri zabio je Jay-Jay Okocha - kaže Barić.

Golman - Otto Konrad

Bio je briljantan. Odlično je branio penale, osobito 1994. godine kad sam s Casino Salzburgom došao do finala Kupa Uefa protiv velikog Intera.

Desni bočni - Dario Šimić

Odigrao je 100 utakmica za reprezentaciju. To dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Vodio sam ga i u Dinamu, imao sam veliko povjerenje u njega.

Desni stoper - Karlheinz Förster

Njemački reprezentativac kojega sam vodio u Stuttgartu. Često je bio neprelazan  i bilo je pravo bogastvo imati u momčadi takvog igrača. 

Lijevi stoper - Heribert Weber

Više od 13 godina bio je reprezentativac Austrije. Briljirao je u dresu Rapida, bio je jedan od najvažnijih igrača te momčadi 80-ih. 

Lijevi bočni - Josip Šimunić

Za braniča Joe ima sjajnu tehniku, sjajan je u skoku i zna sve o nogometu. Da nije sjajan igrač, ne bi se toliko zadržao u reprezentaciji. 

Vezni - Pero Bručić

Imao je sjajan pregled igre, bio je jedan od najboljih hrvatskih veznih igrača ikad. U Austriji ga svi jako cijene jer je ondje ostavio velik trag. 

Vezni - Antonin Panenka

Poznat je po onom penalu s EP-a 1976. godine. Vodio sam ga u Rapidu nekoliko godina. Jedan je od najboljih koje sam ikad vodio.

Vezni - Jay-Jay Okocha

Genijalac. S loptom je radio što je htio. Bili smo zajedno u Fenerbahčeu, navijači tog kluba ga obožavaju. Zabijao je sjajne golove.

Vezni - Cico Kranjčar

Sin Niko ga još nije dosegao. Cico je doista bio velik igrač. Oni koji su ga gledali mogli su uživati u njegovim majstorijama. Obožavao sam ga. 

Napadač - Hans Krankl

Legenda, nekoliko je puta bio najbolji austrijski igrač. Igrao je u velikoj Barceloni, a vodio sam ga u Rapidu. U Beču je zabio više od 250 golova. 

Napadač - Sulejman Halilović

Mnogi će se iznenaditi, ali Sulejman Halilović je bio sjajan. Igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije, a to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

PRIČUVE

Golman - Dražen Ladić

Njega moram staviti barem na klupu. Ladić je doista znao braniti čuda. 

Branič - Robert Kovač

Stup obrane, on i Šimunić u paru bili su odlični u reprezentaciji. Jako ga cijenim.

Vezni - Andy Herzog

Kakav je samo udarac imao. I pregled igre mu je bio sjajan. Uživao sam s njim.

Napadač - Jürgen Klinsmann

Kratko sam ga vodio dok je bio mlad, ali se već tad vidjelo kakva će biti zvijezda.

Napadač - Dado Pršo

Dijelom sam ga otkrio i doveo  u reprezentaciju. Dado je bio velika klasa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ar28 31.05.2011.

    zamisljam si scenu kako Ottek dijeli savjete Okochi a ovaj koluta očima i hračka sa strane

  • DARK HORSE 30.05.2011.

    kako igra čovjek u napadu bez šukera i klinsmana

  • Jadranka u srcu 30.05.2011.

    Otto Braric,jednom rijecju-nogometni antitalent!!! Koliko je on samo trenera popljuvao..Pa pogledaj sebe magarcino jedna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare