To je to što me zanima!

'Bartolović je ujedinio Cibaliju i Vinkovce za razliku od Paculta'

Ne želim podcijeniti Split ili bilo koji klub, ali po tradiciji, Cibalija je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj, rekao je legendarni igrač vinkovačkog kluba, Tomislav Pavličić
Vidi originalni članak

Borba za goli život u HNL-u došla je do točke usijanja. Četiri kola prije kraja, RNK Split bježi vinkovačkoj Cibaliji pet bodova i pravo 'finale' igrat će se u Vinkovcima u nedjelju od 19 sati.

Uoči utakmice sezone za slavonsku momčad, svoje viđenje situacije ponudio nam je legendarni igrač 'nebeskoplavih' Tomislav Pavličić.

- Očekujem jednu ratničku utakmicu, borbu za svaki dio terena jer ipak se radi o utakmici sezone - započeo je bivši ofenzivac pa nastavio:

- Vidim da se pumpa atmosfera u gradu i jako mi je drago zbog toga! Neka se ponovi rezultat iz prošle utakmice u Vinkovcima kada smo ih dobili 1-0. To će nam biti dovoljno i samo pobjeda dolazi u obzir - jasan je Pavličić.

'Cibalia je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj po tradiciji'

Po općem dojmu u domaćim nogometnim kuloarima, nekako vlada dojam da je Cibalia - omiljenija. 

- Mene kao Vinkovčanina to čini sretnim. Ne želim podcijeniti Split ili bilo koji klub, ali po tradiciji, Cibalija je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj. Ne vjerujem da će bilo što drugo utjecati na konačan epilog osim rezultata na terenu. I mislim da će ga 'nebeskoplavi' ostvariti - rezimira bivši igrač vinkovačke momčadi.

Cibaliji je krenulo bolje otkako je na klupu sjeo Mladen Bartolović, legendarni igrač kluba i miljenik Ultrasa.

- Znate i sami da je on bio moj favorit za trenera. Za sada, meni to izgleda dobro. Uzeo je četiri boda i ako dobije u nedjelju, na pravom je putu. Čujemo se povremeno, razgovaramo i dijelimo mišljenja. Vidim da mu je jako stalo i da daje cijelog sebe za uspjeh. Trebamo ga svi pustiti da radi svoj posao, jer bio je odličan igrač koji je skupio veliko iskustvo. Igrači imaju što naučiti od njega i drago mi je vidjeti Cibalijine klince u prvoj momčadi. Vjerujem da ce ih u budućnosti biti još i više - kaže Pavličić pa nastavlja:

- Bartol im je donio mirnoću i zajedništvo. Igrači danas vjeruju da mogu ostati u ligi.

Problemi za Vinkovčane ukoliko se Split zatvori

Utakmica vrijedna prvoligaškog života vrlo je blizu, domaći nemaju pravo na grešku.

- Prije svega, mislim da je Cibalia u boljoj formi. Zatim, igraju kod kuće i Ultrasi će napraviti dobru atmosferu što je veliki plus. Uz to, još Split dolazi bez najboljeg igrača Pešića. Tu vidim prednosti domaće momčadi - govori Tomislav pa nastavlja:

- Brine me jedino da se Split ne zatvori u bunker jer koliko sam vidio u Vinkovcima, mislim da Cibaliji fali lucidni veznjak koji bi mogao podvaliti ekstra loptu ili napraviti višak neposredno ispred gola. Tu su tanki. Ipak, dajem svejedno veliku prednost Cibaliji - jasan je Tomislav.

Ako hoćete u postotcima...

- Za ovu utakmicu Cibaliji dajem 65% šansi za pobjedu, pa ukoliko pobjedi, 50-50 su šanse za ostanak u ligi. Pobjedom bi bili u velikoj psihološkoj prednosti - zaključuje Pavličić.

Bartolović je pokrenuo grad za razliku od Paculta

I da u nedjelju utakmica istine ne prođe kako se u Vinkovcima očekuje, nije katastrofa.

- Ispadanje iz lige ne bi predstavljalo kraj svijeta. Treba ostaviti trenera i napraviti momčad od domaćih igrača, dovesti trojicu ili četvoricu pravih igrača i vratiti se ekspresno tamo gdje nam je mjesto - govori Pavličić.

Atmosfera u Vinkovcima je nogometna, svi vjeruju u uspješan epilog, unatoč najavama iz Splita kako dolaze skroz spremni u Vinkovce.

- Dolazak Bartolovića je podigao atmosferu. Grad ponovno diše s klubom i svi znamo da i naš trener tako razmišlja. Za razliku od prethodnika Petera Paculta - završava Pavličić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kure93 07.05.2017.

    Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek, S. Belupo, Istra, Zadar, Šibenik, Varteks, Cibalia. Nadam se ligi sa ovim sudionicima u što skorijem periodu.

  • gp1862 07.05.2017.

    Mnogima će se izjava da je Cibalia među 5 najvećih klubova u Hrvatskoj činiti pretjeranom, ali zbog činjenice da sam kao klinac od par godina ponosno navijao za Dinamo, uz naglašavnje Dinamo Zagreb jer je postojao još jedan Dinamo u Vinkovcima za kojega su svi znali, kao i zbog Ultrasa koji su definitivno među 4 najozbiljnije navijačke skupine u Hrvatskoj, smatram da je ova izjava definitivno na mjestu i nadam se da će izboriti ostanak u 1 ligi.

  • 11 BILI 07.05.2017.

    Inati se Slavonijo...... idemo veceras dobiti Zuzule!

Komentiraj...
Vidi sve komentare