To je to što me zanima!

Bartonu visoka kazna za ludilo protiv Cityja u zadnjem kolu...

Joey Barton je protiv Cityja dobio crveni karton zbog udaranja Carlosa Teveza. Dok je izlazio s terena s leđa je luđački udario Agüera. Dobio je čak 12 utakmica kazne
Vidi originalni članak

U središtu Liverpoola 2008. godine nasrnuo je na čovjeka. Dobio je šest mjeseci zatvora. Iste je godine bio suspendiran i zbog napada na bivšeg suigrača iz Manchester Cityja Ousmanea Daba, a čim se vratio na teren sukobio se s napadačem Aston Ville Gabrielom Agbonlahorom. Morao je odraditi i 200 društveno korisnih sati kao smetlar.

- Imam problem s kontrolom agresije. A na terenu me još i provociraju - govorio je tada Barton.

Newcastle ga je potjerao iz kluba, a "skrasio" se u QPR-u. Bio je nekako neobično miran. Istina, pokazao je tu i tamo pokoji "prst" navijačima, gađao suigrače bocama, udarao glavom u glavu, no to sve spada pod "normalno" kad se radi o ludom Joeyu Bartonu. 

No nije izdržao. Igrala se posljednja utakmica Premiershipa. Manchester City trebao je pobjedu protiv QPR-a za naslov prvaka. Joey Barton u jednoj je akciji laktom odalamio Carlosa Teveza. Kamere pokazuju da je Tevez prvi počeo s udaranjem, no Bartonov je udarac bio jači i brutalniji. Dobio je crveni karton.

Pri izlasku s terena vidio je Sergija Agüera kako nevino stoji okrenut leđima. Bilo je to previše za njega. Udario ga je luđački s leđa i izazvao gnjev igrača Cityja. Da se nije radio o ključnoj utakmici vjerojatno bi ga pretukli na terenu. 

Barton koji je sina nazvao Cassius, po najvećem boksaču ikad, Muhammadu Aliju, dobio je 12 utakmica suspenzije. U priopćenju komisije nadležne za suspenzije nogometaša u Premiershipu stoji kako je četiri utakmice kazne Barton zaradio isključenjem, a dodatnih osam, te novčanu kaznu od 75.000 funti, odredili su mu zbog udaranja Agüera u trenucima kada je Barton već bio isključen i trebao napuštati teren.

Odslužio zatvorsku kaznu

Usred Liverpoola napao je čovjeka i prebio ga. Osuđen je na šest mjeseci zatvora. Bilo je to 2008.

Napao suigrača i morao raditi kao smetlar

Zbog napada na suigrača Ousmanea Daba iz Cityja dobio je 200 sati društveno korisnog rada. Odradio ih je kao smetlar.

Nije mogao na pripreme s Newcastleom

Barton je prošle godine propustio turneju kluba po Sjedinjenim Američkim Državama jer su mu iste odbile izdati vizu zbog šestomjesečne zatvorske kazne.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • purger30 24.05.2012.

    tipični engleski huligan! :D

  • tersec 24.05.2012.

    Jel ga ono na kraju balloteli mozda ispratio van iz terena? ja sam mislio da je on pa kad sam vidio mislio sam da će se ići tuć onda.

  • Ghost25 24.05.2012.

    U odnosu s Realovim krvnicima ovaj im nije ni do koljena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare