Obavijesti

Sport

Komentari 41

Bartonu visoka kazna za ludilo protiv Cityja u zadnjem kolu...

Bartonu visoka kazna za ludilo protiv Cityja u zadnjem kolu...
7

Joey Barton je protiv Cityja dobio crveni karton zbog udaranja Carlosa Teveza. Dok je izlazio s terena s leđa je luđački udario Agüera. Dobio je čak 12 utakmica kazne

VIDEO

U središtu Liverpoola 2008. godine nasrnuo je na čovjeka. Dobio je šest mjeseci zatvora. Iste je godine bio suspendiran i zbog napada na bivšeg suigrača iz Manchester Cityja Ousmanea Daba, a čim se vratio na teren sukobio se s napadačem Aston Ville Gabrielom Agbonlahorom. Morao je odraditi i 200 društveno korisnih sati kao smetlar.

- Imam problem s kontrolom agresije. A na terenu me još i provociraju - govorio je tada Barton.

Newcastle ga je potjerao iz kluba, a "skrasio" se u QPR-u. Bio je nekako neobično miran. Istina, pokazao je tu i tamo pokoji "prst" navijačima, gađao suigrače bocama, udarao glavom u glavu, no to sve spada pod "normalno" kad se radi o ludom Joeyu Bartonu. 

No nije izdržao. Igrala se posljednja utakmica Premiershipa. Manchester City trebao je pobjedu protiv QPR-a za naslov prvaka. Joey Barton u jednoj je akciji laktom odalamio Carlosa Teveza. Kamere pokazuju da je Tevez prvi počeo s udaranjem, no Bartonov je udarac bio jači i brutalniji. Dobio je crveni karton.

Pri izlasku s terena vidio je Sergija Agüera kako nevino stoji okrenut leđima. Bilo je to previše za njega. Udario ga je luđački s leđa i izazvao gnjev igrača Cityja. Da se nije radio o ključnoj utakmici vjerojatno bi ga pretukli na terenu. 

Barton koji je sina nazvao Cassius, po najvećem boksaču ikad, Muhammadu Aliju, dobio je 12 utakmica suspenzije. U priopćenju komisije nadležne za suspenzije nogometaša u Premiershipu stoji kako je četiri utakmice kazne Barton zaradio isključenjem, a dodatnih osam, te novčanu kaznu od 75.000 funti, odredili su mu zbog udaranja Agüera u trenucima kada je Barton već bio isključen i trebao napuštati teren.

Odslužio zatvorsku kaznu

Usred Liverpoola napao je čovjeka i prebio ga. Osuđen je na šest mjeseci zatvora. Bilo je to 2008.

Napao suigrača i morao raditi kao smetlar

Zbog napada na suigrača Ousmanea Daba iz Cityja dobio je 200 sati društveno korisnog rada. Odradio ih je kao smetlar.

Nije mogao na pripreme s Newcastleom

Barton je prošle godine propustio turneju kluba po Sjedinjenim Američkim Državama jer su mu iste odbile izdati vizu zbog šestomjesečne zatvorske kazne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz