To je to što me zanima!

Baš kao '98. - Peh na Euru pa rapsodija s Ukrajinom i Grčkom

NASTAVITE NIZ Jamajka, Japan, Rumunjska, Njemačka pa Nizozemska. Tako je Hrvatska 1998. stigla do bronce, a da bi uopće igrala na tom SP-u morala je izbaciti Grčku i Ukrajinu nakon što je doživjela peh na EP 1996.
Vidi originalni članak

Euforija je nešto bez čega je nemoguće napraviti čudesan rezultat u sportu. A i šire... Euforija zna biti i kontraproduktivna ako se u istoj pretjera, no mi poslije elegantnog odrađivanja nezgodne Grčke (4-1 doma i 0-0 u gostima) u dodatnim kvalifikacijama imamo pravo misliti da možemo puno napraviti u Rusiji sljedeće ljeto.

Da, trebala nam je Finska na Rujevici 'udariti' šamar kako bi došlo do 'reseta' situacije i dovođenja Zlatka Dalića koji, kao da je pronašao čarobni štapić, pa iščarobirao neke nove, potentne Vatrene na terenu.

Uz to, vratila se i vjera naroda u igrače, pun Maksimir prethodnog četvrtka potvrdio je neki novi zanos i naboj. 

Put Hrvatske prema Rusiji pomalo podsjeća na onaj iz 1998. kada smo bili na rubu eliminacije. Da nismo srušili Grčku u Solunu tog 30. travnja 1997., o borbi za broncu mogli bi samo maštati i dan danas vrlo vjerojatno. 

Taj gol Davora Šukera odveo je Hrvatsku u dodatne kvalifikacije protiv jake Ukrajine koju smo eliminirali te otišli tamo gdje nam je i mjesto! Baš kao i večeras, baš kao i ovaj puta kada smo preko Ukrajine u Kijevu i Grčke u Zagrebu i Pireju ostvarili početni cilj. 

Ćirine Vatrene jako je razljutila europska smotra u Engleskoj 1996. Pljačka švedskog suca Sundella pogurala je Nijemce sve do europskog zlata u utakmici gdje smo bili bolji takmac od protivnika. Imali smo nevjerojatan peh...

Isto kao i 2016. u Francuskoj gdje smo također briljirali u skupini da bi nas u zadnjim minutama produžetaka dotukla kontra Portugala i izbacila u osmini finala. Upravo takvi porazi naprave rane koje nikad ne zarastu i daju poseban motiv!

Nema sumnje da Modrić, Ćorluka i društvo itekako osjećaju posljedice te utakmice. I čekaju svoju šansu.

Neku svoju Jamajku, Japan, Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku... Neka to bude u Rusiji, pa s kim god nas spojio ždrijeb. Ova reprezentacija ima sve potrebne predispozicije za velike stvari!

A njen put djeluje trnovito, pa neka bude i 'kopija' onog prije 20 godina. Nek' zamiriše brončani recept iz 1998.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • stefan4 13.11.2017.

    Hoćemo prestat živjeti od stare slave i 98'?

  • cimerrr 13.11.2017.

    Mi zadnjih desetak godina imamo konstantno igrački jaku reprezentaciju,ali nikako da napravimo adekvatan rezultat. Nije ona Ćirina ekipa bila ništa jača od ove u Modrićevoj generacji,ali je bila bolje vođena. Mi smo u Austriji na EP trebali bar do polufinala po kvaliteti,ispali od slabije Turske. Vodio nas je tada početnik Bilić koji je skakao po terenu i slavio,umjesto da mijenja i krade vrijeme. Zbog njega smo propustili i iduće veliko takmičenje SP u Africi. Na idućem EP smo imali loš ždrijeb,i u grupi Italiju i Španjolsku,realno nesretno izgubili od Španjolske i ispali. Na SPu u Brazlilu opet podbačaj,Meksiko nas demolirao. Zadnje EP,imali smo odličan sastav i dobro igrali,ali opet ispušili od lošijeg Portugala. Jednostavno uvijek nam nešto fali,a nemamo ni sreće. Nadam se da je Dalić taj koji može ponoviti Čirine rezultate,iako je na SPima ipak teže do velikog rezultata nego na EP. Grupe su obično dosta jače.

  • 13.11.2017.

    Prosli jedva u dodatnim kvalifikacijama, mucili se sa nogometnim "velesilama" poput kosova i Islanda koji je zavrsio ispred njih u skupini i odmah su svjetski prvaci, hhahahahahahaahahahahahaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare