To je to što me zanima!

'Baš nam je teško pao poraz od Hajduka. Opet smo komplicirali, ali Zlomislić nas je spasio...'

Jedna vrlo zahtjevna i teška utakmica. U životu se uvijek prime i udarci kakav smo mi primili u zadnjoj utakmici međutim bitno se nakon toga dignuti, rekao je trener Rijeke nakon pobjede nad Belupom (2-1)
Vidi originalni članak

Točno smo na polovici prvenstva, a ako nas ovakvo stanje dočeka i na kraju sezone, gledat ćemo najneizvjesniju završnicu HNL-a u povijesti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osijek je pobjedom nad Lokomotivom pobjegao Rijeci na četiri boda, a Hajduk je srušio Istru te preskočio Dinamo i skočio na treće mjesto. Kako bi vrh bio još gušći, pobrinula se Rijeka koja je uzvratila istom mjerom te zadržala korak za bijelo-plavima.  

Rijeka je u 17. kolu HNL-a pobijedila Slaven Belupo 2-1. Bila je to jedna od onih klasičnih, igru briši, bodove piši. Momčad Gorana Tomića nije oduševila, ali spretno se provukla kroz maglom okovanom Koprivnicom.

- Jedna vrlo zahtjevna i teška utakmica. U životu se uvijek prime i udarci kakav smo mi primili u zadnjoj utakmici međutim bitno se nakon toga dignuti i zato je ova pobjeda baš jako vrijedna i čestitam svojoj momčadi na teško izborenom trijumfu - rekao je riječki šef Goran Tomić.

Prvo poluvrijeme bilo je takvo da smo svi mogli biti sretni i radosni što je bila magla. Bez prilika, prava uspavanka. 

- Prvo poluvrijeme je bilo izrazito teško za probiti jedan izrazito niski blok Slaven Belupa i nedostajalo nam je pri tome više rotacija na travnjaku i kreacije. Tako da... Nismo bili dobri što se tiče ofenzivnog dijela priče u prvom poluvremenu.

Riječani su poveli autogolom Krstanovića u 51. minuti. Belupo je prijetio i dominirao, gosti se povukli pa opet znali kada treba ubosti. Drmić je u 70. minuti zabio glavom nakon ubačaja Murića. Bio je to 13. gol najboljem strijelcu prvenstva čime je još malo pobjegao Marku Livaji koji je na 11 golova. 

- U nastavku smo zabili u pravo vrijeme. I... Umjesto da mirno privedemo susret kraju mi izgleda svaku utakmicu moramo nešto zakomplicirati. To je stvarno već postalo nevjerojatno - rekao je Tomić.

Caimacov je u 74. minuti krasnim golom smanjio na 2-1, a domaćini su u završnici bacili sve karte u napad. Umalo im se isplatilo kada je Hadžić u 86. minuti izborio penal i sam ga izveo, ali Zlomislić je to lagano obranio. Bila je to obrana vrijedna tri boda. 

- Sreća da nas je Zlomislić spasio kod tog jedanaesterca i obranio. Uzeli smo jako vrijedna tri boda - kazao je trener Rijeke.

Riječani su u prošlom kolu u drami izgubili od Hajduka treći put zaredom na Rujevici, no u Koprivnici su se vratili na pobjedničke staze. Iako, treba to priznati, uz jako puno sreće. 

- To je nogomet. Odigraš jako dobro i izgubiš, u teškim uvjetima ne odigraš toliko dobro, a pobijediš. Teško nam je pao poraz prošlo tjedna, ali sada se prelomilo na našu stranu. Sretni smo zbog tri boda, ali u obrambenim reakcijama moramo biti bolji.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • K A J 28.11.2021.

    Možda se varam, ali mislim da Tomić nije za klupu Rijeke...Stalno igra toplo - hladno a Rijeka ima odlične pojedince...Tomić je u rangu Lokomotive a Krznar Intera iz Zaprešića...

  • Ri-Fiume< 28.11.2021.

    sad gledam 12 komentara...od toga 10 hajdukovaca 1 Osiječan i 1 Riječan.....hahahahahahahahah

  • nokia5 27.11.2021.

    Hajduk je najbolji klub u ovoj drzavi, buduci sampion ako sve bude kako treba. Ziveo Hajduk ponos i dika osnivaca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare