To je to što me zanima!

Baskijci su zbog Kupa kralja izašli na balkone pa navijali...

Više od 50.000 navijača trebalo je u subotu biti u Sevilli i gledati obračun dva baskijska kluba za cijenjeni trofej, ali će na to morati pričekati dok se situacija sa širenjem koronavirusa ne stavi pod kontrolu
Vidi originalni članak

U normalnim okolnostima ova je subota trebala biti poseban dan za Baskijce i njihova dva omiljena nogometna kluba, Athletic Bilbao i Real Sociedad, koji su na stadionu La Cartuja u Sevilli trebali odigrati finalnu utakmicu španjolskog Kupa kralja po prvi put u modernoj povijesti ovog natjecanja, ali je zbog pandemije izazvane koronavirusom finale odgođeno. 

Ipak, to nije omelo navijače oba kluba u Bilbau i San Sebastianu, da iskažu podršku svojim momčadima na način na koji u situaciji potpune izolacije jedino mogu - izlaskom na balkone i terase svojih kuća i stanova, ističući svoje rekvizite i pjevajući navijačke pjesme.

Više od 50.000 navijača trebalo je u subotu biti u Sevilli i gledati obračun dva baskijska kluba za cijenjeni trofej, ali će na to morati pričekati dok se situacija sa širenjem koronavirusa ne stavi pod kontrolu u državi u kojoj je već više od 20.000 osoba preminulo od posljedica bolesti COVID-19.

Putem interneta navijači oba kluba su lansirali kampanju "dovedimo finale na balkone" i dogovorili da će nakon već uobičajenog, svakodnevnog pljeska za medicinsko osoblje u 20 sati, otpjevati klupske himne. Oba su kluba sudjelovala u produkciji zajedničkog videa u kojem je fokus bio na sadašnjoj borbi protiv pandemije i želji da se ovo povijesno finale jednog dana, kad za to budu stvoreni uvjeti, ipak odigra.

- Kadgod se dogodi, bit će to veliko finale - poručio je napadač Athletica Aritz Aduriz u kratkom filmu koji su oba kluba objavili na društvenim mrežama.

- Nije važno koje su vaše boje, ovo je finale za sve nas - rekao je veznjak Real Sociedada Asier Illarramendi te dodao:

- Svi ćemo biti pobjednici.

Španjolski nogometni savez je ovoga tjedna objavio odluku da će u slučaju otkazivanja finala oba kluba steći pravo nastupa u Europa ligi za sljedeću sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare