To je to što me zanima!

BATE i Arsenal jedine slabosti: Bavarci ismijali Juve i Barcu...

BATE Borisov je u grupnoj fazi šokirao Bayern u Bjelorusiji s 3-1, no to se pokazalo slabim danom Bavaraca. Arsenal ih je zabrinuo, a 'pomeli' su Juve i Barcu s 11-0!
Vidi originalni članak

Teško je nogometašima Bayerna bilo krenuti sve ispočetka nakon tragičnog poraza u finalu Lige prvaka pred svojom publikom u Münchenu. Prošlog svibnja Bavarci su imali sjajnu momčad, no Chelsea im je na penale uskratio naslov, što je bio već drugi udarac u finalu u razmaku od samo tri godine.

No Heynckesova momčad ove sezone se vratila jača nego ikad, a mnogi su počeli ovu sjajnu generaciju igrača uspoređivati s onom trofejnom Beckenbauerovom i Müllerovom iz 70-ih. Razlog tome je furiozan brzi i okomit način igre, koji i najveće protivnike gazi poput stroja. Bavarski ponos predvođen Mandžukićem, Müllerom, Riberyjem, Robbenom i ostalima najavio je lov na trostruki naslov, a taj san im još živi.

U novu europsku avanturu i pohod na peti europski naslov najavili su pobjedom nad jedinim ozbiljnim konkurentom u grupi F Valencijom domaćim slavljem 2-1. Nakon uvodna tri boda ništa nije sugeriralo što bi se moglo dogoditi na hladnom gostovanju u bjeloruskom Borisovu. BATE je naime 2. listopada priredio veliko iznenađenje osramotivši aktualnog vice-prvaka Europe pobjedom 3-1. Bavarci su gubili cijelu utakmicu, a utješni gol zabio je Ribery u nadoknadi.

Pokazalo se to samo slabim danom Bayern, koji se već u dva okršaja protiv Lillea vratio na pobjedničke staze slaviviši 1-0 u Francuskoj te 6-1 kod kuće. Na Mestalli su Bavarci došli do rutinskog boda kod Valencije (1-1), a u posljednjoj utakmici u skupini renvaširali su se Bjelorusima svladavši ih s visokih 4-1 golovima Gomeza, Müllera, Shaquirija i Alabe.

Pravi posao je Nijemce tek čekao u nokaut-fazi te je kao prvoplasirana momčad u skupini dobila Arsenal i 'našamarala' ga na Emiratesu 3-1 golovima Kroosa, Müllera te ovosezonskim europskim prvijencem Mandžukića. Velika prednost jamčila je lakši uzvrat, no ta se opuštenost umalo pretvorila u debakl. 'Topnici' su hrabrom i požrtvovnom igrom dali do znanja da se ne namjeravaju predati, no ostali su za gol kratki jer im 2-0 pobjeda na Allianz Areni nije bila dovoljna.

Ako je bilo dvojbe oko slabosti Bayern, iste su uklonili u četvrtfinalu i polufinalu, u kojima su velikane Juventus i Barcelonu natjerali da izgledaju poput amaterskih momčadi, a tome svjedoči i gol-razlika 11-0 protiv spomenutih momčadi! 'Stara dama' izgubila je šansu za prolaz praktički nakon 90 minuta na Allianz Areni kad ih je matirao Alaba i Müller.

Uzvrat u Torinu nije bio ništa drugačiji te se Juve ponovo pokazao nedoraslim za bavarski stroj, koji je opet slavio 2-0, a ovoga puta zabili su Mandžukić i Pizzaro.

Barcelona u polufinalu trebala je biti najteži ispit na putu do Wembleyja, no pokazao se najlakšim. U dvije utakmice Bayern je osramotio Katalonce s ukupnih 7-0! Malo tko pamti kad je Barca bila tako nadigrana i osramoćena, a prvi čin destrukcije katalonske tiki-take dogodio se u Münchenu u režiji Müllera, Gomeza i Robbena za slavlje 4-0, dok je Leo Messi bio neprepoznatljiv na drugoj strani. Zbog fizičke nespremnosti Argentinac je ostao na klupi u uzvratu, a 'blaugrana' bez njega nije ista momčad, što se opet pokazalo sinoć na Nou Campu, kad je Bayern slavio 3-0 golovima Robbena, Piquea i Müllera.

Sve su predispozicije da Bayern iz trećeg pokušaja dođe do europskog naslova, a ne učini li to u Der Klassikeru s Borussijom, priče o najboljoj generaciji u povijesti kluba mogle bi se pretvoriti o najgubitničkijoj.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 1980bena 03.05.2013.

    ljudi moji budimo realni trebali su i prošle godine osvojiti L.P.,ali samo je sreća spasila chelsea koji im nisu uopće bili dostojan protivnik..bayern je i tada izbacio reala koji je bio tada ispred barce!!!znači i te su godine bili najjači ovo je samo potvrda jedne dominacije i nove ere jakoga bayerna!

  • deki87 03.05.2013.

    Živi bili pa vidjeli ovaj trio koji je Borusija imala Levandovski,Gece,Rojš je njihov najbolji dio tima.Kad oni odu teško je naći igrače koji će ih zamijeniti.Mislim da ona priča o kupovanju jeftinih i pravljenje od njih velikih igrača nije tačna.Niko ne može u budućnosti znati kako će se koji igrač razvijati pa tako ni u Borusiji.Možda budu i lansirali nekog igrača u budućnosti,ali sve je to veliki rizik.A što kažeš da su finansijski stabilnii trebali bi i biti.Ne igra se liga šampiona za džabe.Mnogo im je značilo što su u finalu,a vjerovatnoća da će bez ovih igrača opet sledeće godine igrati finale lige šampiona je ko da te ugari grom dva puta i oba puta preživiš.

  • domothebeast 02.05.2013.

    Dobra je bila kiša ove godine, instant navijača na svakom ćošku... Meni je Bayern drag isto, al sad da ga slavim ko da mi je rođeni, ipak ne...

Komentiraj...
Vidi sve komentare