To je to što me zanima!

Debakl Bayerna u Münchenu: Borussia im zabila tri komada

Nogometaši Bayerna u 30. kolu Bundeslige na Allianz Areni izgubili su od Borussije 3-0. Prva je ovo pobjeda Borussije u Münchenu nakon 19. studenog 2011. godine...
Vidi originalni članak

Što se to događa s Bayernom? Borussia je slavila na Allianz Areni u 30. kolu Bundeslige 3-0, Bayern u prvom dijelu nije stvorio niti jednu šansu, a uskoro je polufinale Lige prvaka s Real Madridom. Igra Bayerna bila je negledljiva.


- S ovakvom igrom nemamo nikakve šanse protiv Reala u polufinalu Lige prvaka. Izgubili smo ritam. Problem je što smo već osvojili prvenstvo, istu sam situaciju imao i u Barceloni i moram razmisliti kako riješiti taj problem - rekao je Pep Guardiola nakon poraza.

Naslov prvaka osiguran je u 27. kolu, ali navijači minhenskog kluba sigurno nisu presretni kad im Borussia stigne na Allianz Arenu i zabije tri komada. 

Borussia je  slavila  golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. 

Mario Mandžukić igrao je svih 90 minuta.

Prva je ovo pobjeda Borussije na Allianz Areni u prvenstvenoj utakmici nakon gotovo dvije i pol godine. Posljednji put dortmundska je momčad slavila u Münchenu 19. studenog 2011. godine.

Bayern u prvom dijelu praktički nije stvorio niti jednu jedinu šansu. Borussia je povela u 20. minuti utakmice munjevitom akcijom koju je završio Mihtarjan. Bayern je gubio 1-0, a to mu se događa uzastopno u posljednjih pet utakmica. Bavarci ne pamte takav niz 13 godina!

Jürgen Klopp odmarao je Roberta Lewandowskog u prvom dijelu, nije mu ni trebao. Marco Reus je već nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu zabio za 2-0. 

Za potop Bayerna na Allianz Areni zabio je Hofmann. Na golu Bayerna u drugih 45 minuta bio je 20-godišnji Lukas Raeder. Manuel Neuer je ozlijedio mišić i ostao je u svlačionici na poluvremenu.

Bayern je pokušao sve kako bi se vratio u igru, ali ništa im danas nije polazilo za rukom. Mario Mandžukić zabio je gol, ali on mu je poništen zbog zaleđa. 

Bundesliga, 30. kolo:

  • Bayern - Borussia 0-3 (Mihtarjan 20, Reus 49, Hofmann 56)

UŽIVO:

  • 90' KRAJ UTAKMICE Borussia je u Münchenu pobijedila Bayern 3-0 golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. Bila je to prava demonstracija moći protiv neprepoznatljivog Bayerna i prva pobjeda Borussije na Allianz Areni od 19. studenog 2011. godine.
  • 90' Popustili su živci u 90. minuti. Rafinha je udario rukom Mihtarjana i dobio izravni crveni karton. U gužvi je bio i Mandžukić, ali on je prošao bez kartona.
  • 83' MANDŽI PONIŠTEN GOL Bayern je imao slobodan udarac s desne strane. Mario Mandžukić pospremio je loptu u mrežu glavom, ali pomoćni sudac podigao je zastavicu i poništio taj gol.
  • 80' Još 10 minuta nade za Bayern. Borussia usred Münchena vodi 3-0 golovima Mihtarjana, Reusa i Hofmanna. Neprepoznatljivi Bayern...
  • 71' Sjajna šansa za Mandžu! Dobro je Götze prošao kroz obranu Borussije, lopta je došla do Marija Mandžukića koji je bio iskosa s desne strane na šest, sedam metara. Pogodio je Mandžo vanjski dio mreže.
  • 61' Evo i Roberta Lewandowskog u igri. Uveo je Klopp napadača koji će na ljeto preseliti u redove Bayerna.
  • 56' GOOOOOOL! Borussia vodi 3-0! Bayern je potopljen na Allianz Areni! Hoffmann je zabio za veliko vodstvo Borussije. Duga lopta Borussije prebacila je cijelu obranu Bayerna, a Hofmann je izašao pred domaćeg golmana i ostao miran.
  • 49' GOOOOOOL! Borussia vodi 2-0! Novi šok za Bavarce. Ribery je izgubio loptu, Borussia je krenula u kontu, Mihtarjan sjajno nalazi Aubameyanga, ovaj dodaje Reusu koji šalje loptu iza leđa rezervnog golmana Bayerna. 
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah na početku izmjena u Bayernu. Umjesto standardnog Manuela Neuera, ulazi treći golman Bavaraca, 20-godišnji Lukas Raeder. Neuer je ozlijedio mišić.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Bayern München gubi 1-0 od dortmundske Borussije nakon prvih 45 minuta igre na Allianz Areni u 30. kolu Bundeslige. Mihtarjan je zabio za goste u 20. minuti utakmice. Mario Mandžukić igra od prve minute za Bayern. Robert Lewandowski, koji u Bayern stiže na ljeto, u Borussiji čeka svoju šansu s klupe.
  • 42' Sjajna prilika za Mandžukića! Konačno je Bayern kreirao akciju za hrvatskog napadača. Mandžo je dobro pokušao iz prve iz poluvoleja, ali golman Borussije je na mjestu.
  • 30' Pola sata igre iza nas. Borussia sjajno stoji na terenu, Bavarci pokušavaju sve, ali zasad ne ide. 
  • 20' GOOOOOOL! BORUSSIA VODI 1-0! Munjevita akcija gostiju. Ubacivanje iz auta, Aubameyang daje iz prve do Reusa, ovaj prebacuje do Mihtarjana koji zabija za vodstvo Borussije.
  • 10' Nakon 10 minuta Bayern ima dominaciju u posjedu, ali Bavarci još nisu opasnije zaprijetili gostima iz Dortmunda. Dosta mirna utakmica na početku.
  • 1' POČELA JE UTAKMICA Bayern München protiv dortmundske Borussije na Allianz Areni. "Der Klassiker". Mario Mandžukić kreće od prve minute. Bayern je osigurao titulu, a Borussia nije pobijedila na ovom terenu u Bundesligi gotovo dvije i pol godine. Bayern je ušao u utakmicu s 20 bodova više od kluba iz Dortmunda.

Najava utakmice

Nogometaši Bayerna titulu su osigurali u 27. kolu. Nitko nikad nije slavio naslov u Bundesligi već u ožujku. Bayernu je to pošlo za rukom. Bavarcima je to 27. titula, a danas od 18.30 sati igraju za prestiž derbi protiv dortmundske Borussije. Mario Mandžukić igrat će od prve minute za Bayern.

Nakon što su osigurali naslov, Bavarci nisu briljirali u prvenstvu. Odigrali su kod kuće 3-3 protiv Hoffenheima, a u prošlom kolu su izgubili u gostima od Augsburga što im je bio prvi poraz u njemačkom prvenstvu nakon 17 mjeseci.

U današnji derbi Bayern ulazi s 20 bodova više od dortmundske Borussije. 

Žuto-crni posljednju pobjedu s Allianz Arene pamte 19. studenog 2011. godine. Tad je bilo 1-0 za Borussiju, a pobjednički gol zabio je Mario Götze, igrač koji je nedavno redove dortmundske momčadi zamijenio bavarskim dresom.

Ova utakmica zanimljiva je i zbog utrke za najboljeg strijelca Bundeslige. Mandžukić i Lewandowski dijele prvo mjesto sa 17 golova...

Postave:

BAYERN: Neuer - Rafinha, Dante, Martinez, Alaba - Lahm, Schweinsteiger, Ribery, Götze, Robben - Mandžukić

BORUSSIA: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm - Sahin, Kehl - Hofmann, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang

Bundesliga, 30. kolo:

Bayern - Borussia (18.30)

Idi na 24sata

Komentari 130

  • AnteG 13.04.2014.

    bravo guardiola! svaka čast majstore na ovom debaklu! kako ti sramotiš ovja klub to su čuda! Jao si ga tebi ako ne pokoriš Europu kao legenda Jupp koji ti je stvorio ovu megamomčad!

  • goranjuric88 13.04.2014.

    bayern je k......od ekipe ove god.šroslu sezonu su bili bolji okomite lopte presing ma strasni su!! imaju samo srece sto u man.utd nije izdrzao 10min.vodstva inace bi ispali iz lige prvaka

  • Scouser96 13.04.2014.

    bayern je igro sa prvim timom i izgubio nema tu opuštanja bvb je bio bolji a ovo je najava da bvb želi uzet kup bayernu,neznam s kim bayern igra polufinale a bvb s wolfsburgom valjda će uć u finale

Komentiraj...
Vidi sve komentare